Με μια ομιλία που συνδύασε τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία, με σαφείς πολιτικές αναφορές για το μέλλον, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης απευθύνθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα κατάμεστο, από πλήθος πολιτών, θέατρο στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή στην Αιτωλοακαρνανία.

Παρουσία αυτοδιοικητικών, πολιτικών στελεχών και εκατοντάδων πολιτών, ο κ. Μαυρομμάτης έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στον νομό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, οδοποιίας, υποδομών, πολιτισμού και αναβάθμισης της λειτουργίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

«Η Αιτωλοακαρνανία προχωρά, αλλάζει και αρχίζει να πιστεύει ξανά στις δυνάμεις της», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο, αδελφό και φυσικό ηγέτη αυτής της μεγάλης προσπάθειας», ευχαριστώντας τον δημόσια για την εμπιστοσύνη που του έδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, το πολιτικό ενδιαφέρον της βραδιάς κορυφώθηκε όταν αναφέρθηκε ευθέως στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Πριν τρεις μήνες έγινε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο μια συγκεκριμένη συζήτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στις επόμενες εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.
Με τιμά αυτή η πρόταση, με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική και όταν έρθει η ώρα, είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι, εφόσον κληθεί να είναι υποψήφιος, θα παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να κρατήσει «καμία καρέκλα ως ασφάλεια» και ότι είναι έτοιμος «για την επόμενη ευθύνη», εφόσον αυτό αποφασίσουν οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα εμβληματικά έργα που σχεδιάζονται για την περιοχή, όπως η αναβάθμιση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι και η δημιουργία του πρώτου αεροδρομίου πολιτικής προστασίας στο Αγρίνιο, υπογραμμίζοντας ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει.

Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τόσο τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας όσο και πολίτες από άλλους πολιτικούς χώρους που, όπως είπε, τον στηρίζουν διαχρονικά, καταλήγοντας με τη φράση:
«Ο δικός σας Θανάσης δεν θα σας προδώσει ποτέ».

