Στην εισαγγελέα Μεσολογγίου θα οδηγηθεί μεθαύριο Δευτέρα, ο δράστης του διπλού εγκλήματος στην Κατοχή. Ο 54χρονος κτηνοτρόφος που για ασήμαντη αφορμή σκόρπισε το θάνατο προχθές το βράδυ σε ταβέρνα της Κατοχής παραδόθηκε στην Αστυνομία χθες το πρωί, ευρισκόμενος σε πελάδα στις εκβολές του Αχελώου, στο Διόνι.

Ο δράστης υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι είχε προσωπικές διαφορές με το ένα από τα δυο θύματα το 49χρονο Διονύση Δαβλή και εξέφρασε την μετάνοια του και την οδύνη του για το άλλο θύμα τον 62χρονο κρεοπώλη Παναγιώτη Διαμάντη, τον οποίο όπως είπε στους αστυνομικούς “ούτε καν τον είδε ότι βρισκόταν εντός του καταστήματος”.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις 4 παρά τέταρτο χθες τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του δράστη στην περιοχή Διόνι εγκαταλειμμένο και αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχής όπου υπάρχουν δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες και πελάδες, με τον δράστη να τηλεφωνεί λίγο αργότερα στην Αστυνομία και να υποδεικνύει το σημείο όπου είχε βρει καταφύγει. Εκεί είχε λίγο νωρίτερα ενημερωθεί από την τηλεόραση για την τραγωδία που προκάλεσε και χωρίς καμιά αντίσταση παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Όσον αφορά τις διαφορές με το ένα θύμα τον 49χρονο Διονύση Δαβλή, ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι “τον είχε φωτογραφίσει ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, σε στάση που του έθιγε τον ανδρισμό και του έλεγε άτι τη φωτογραφία θα τη διακινούσε στο χωριό”.

Η αστυνομία εξετάζει την εκδοχή και ίσως ο δράστης οδηγηθεί στον ιατροδικαστή για εξέταση.

Ανεξάρτητα πάντως των ισχυρισμών του, βέβαιο είναι ότι με την πράξη του ο δράστης βύθισε στο πένθος δυο οικογένειες, τη μια μάλιστα όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε (του κρεοπώλη) εντελώς άδικα.

(Φωτό: Η πελάδα στο Διόνι στην οποία είχε βρει καταφύγιο για λίγες ώρες ο δράστης και το αυτοκίνητό του στο σημείο που το εγκατέλειψε)