Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσιάζει απόψε την κύρια θεατρική παράστασή του για την χειμερινή περίοδο 2007 – 2008 . Πρόκειται για το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν «Έντα Γκάμπλερ», ένα ψυχολογικό δράμα υψηλής ποιότητας με εξαιρετικούς τύπους, καταστάσεις και δομή.
Το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός πολυσύνθετου, παράδοξου πλάσματος της Έντα Γκάμπλερ που μην μπορώντας να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της επιλέγει ένα ιδανικό τέλος όντας πιστή στις υψηλές πεποιθήσεις της. Το ρόλο της Έντα ερμηνεύει η Λουκία Πιστιόλα. Δίπλα της ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών : Γιάννης Κρανάς, Ζαχαρίας Ρόχας, Βασίλης Ευταξόπουλος , Πένη Παπουτσή, Αλέκα Τουμαζάτου, ηθοποιοί έμπειροι και καταξιωμένοι στο θεατρικό χώρο. Δίπλα τους μια ταλαντούχα ερασιτέχνης , η Λένα Ντζούρβα.
Τη μετάφραση υπογράφει ο Μίνως Βολανάκης, μεγάλος θεατράνθρωπος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ , ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνογράφους – ενδυματολόγους, και τους φωτισμούς ο Γιάννης Δρακουλαράκος.
Τη σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βασίλης Νικολαΐδης.
Η παράσταση θα παίζεται κάθε Παρασκευή-Σάββατο στις 9.00 το βράδυ και Κυριακή στις 7.30, έως και 19 Απριλίου 2008.

Η επίσημη πρώτη του έργου θα δοθεί στις 22 Μαρτίου στις 9.00 το βράδυ.
Η παράσταση θα παιχτεί και στην Αθήνα στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 2 Μαΐου 2008, ώρα 9.15 μ.μ. και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.