Αναφορικά με το σχόλιο μας για τις πελάδες και την αναφορά μας σε φασιστικές μεθόδους εμμένουμε στην άποψη που διατυπώσαμε, διότι η «πίεση» που ασκείται για την φορτηγίδα δεν αποσκοπεί στην ασφάλεια πολιτών ή στην προστασία του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της αλλά στον αποκλεισμό όσων έχουν πελάδες στο νησί της Τουρλίδας και μόνο.
Λες κι αν σταματήσει η λειτουργία της φορτηγίδας θα εγκαταλειφθούν οι πελάδες…
Επίσης έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για τον ηλεκτροφωτισμό του νησιού.
Ξεχνάμε προφανώς ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και ότι είναι εύκολο πλέον να υπάρξει ηλεκτροδότηση της περιοχής με άλλους τρόπους (ηλεκτρογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ.)
Άρα κι αυτό το επιχείρημα αποσκοπεί σε άσκηση «πολιορκητικής» πίεσης λες και είμαστε στη λωρίδα της Γάζας…
Για να κλείσουμε το θέμα «πελάδες» επαναλαμβάνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζουμε την αυθαίρετη και άναρχη δόμηση.
Όμως σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζουμε το γκρέμισμα χωρίς σχέδιο για την αμέσως επόμενη μέρα κι αυτό διότι αν υποθέσουμε ότι γκρεμίζονται οι πελάδες και δεν έχει εκπονηθεί σχέδιο για την επόμενη ημέρα τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο χώρος θα αποτελέσει ακόμη έναν σκουπιδότοπο του Μεσολογγίου…
Επίσης θα κάνουμε ακόμη μια παρατήρηση. 
Με ενέργειες των υπευθύνων της Κτηματικής βρέθηκαν 150.000€ για να γκρεμισθούν οι πελάδες. Αλήθεια κύριοι, σε τι ενέργειες έχετε προβεί για την εξεύρεση ανάλογων πόρων για την αξιοποίηση των αλιπέδων του Μεσολογγίου και κυρίως σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την αξιοποίηση της δημόσιας γης στο Μεσολόγγι (π.χ. Νησί Τουρλίδας);
Όσον αφορά το Δήμο Μεσολογγίου με ομόφωνες αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που στηρίζει την διατήρηση των πελάδων, ενώ ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε στο αίτημα του δήμου για παραχώρηση της χρήσης γης εκτάσεων που βρίσκονται στην Τουρλίδα και αλλού για αξιοποίηση με βάση τις επιταγές των συνθηκών Ramsar και Natura.

Δ.Μ.