Με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025, στον Αστακό Ξηρομέρου, το 11ο International Summer Camp Taekwondo Astakos 2025.
Πρόκειται για μια διοργάνωση-θεσμό, που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά και έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στον χώρο του αθλήματος, χάρη στις άρτιες συνθήκες προπόνησης και φιλοξενίας που προσφέρει.
Το Summer Camp, διάρκειας έξι ημερών, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΑΜΣ Κένταυρος Αστακού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ξηρομέρου, σε συνεργασία με τον ΑΜΣ ΔΙΑ Ιωαννίνων, και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Be Active” του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Στο camp συμμετέχουν, εκτός από την τοπική ομάδα Κένταυρος Αστακού, ομάδες από:
Ιωάννινα, Μεσολόγγι, Ρόδο, Τρίκαλα, Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Πάτρα, Κάλυμνο, Γιαννιτσά, Κεφαλονιά, Ξάνθη, καθώς και αποστολές από έξι ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Τουρκία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία.
Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε ομιλίες των εκπαιδευτών προς τους αθλητές και ένα χαλαρό ξεκίνημα με ασκήσεις προθέρμανσης. Η επίσημη τελετή έναρξης του Camp έγινε το απόγευμα της Τρίτης.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνει η οργανωτική ομάδα στην ΕΡΤ και ειδικά:
-
στον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο,
-
τον Διευθυντή Ειδήσεων κ. Βασίλη Θωμόπουλο,
-
τον Προϊστάμενο της ΕΡΤ Πάτρας κ. Μιχάλη Βασιλάκη,
-
καθώς και στο συνεργείο που επισκέφθηκε τον Αστακό: τη δημοσιογράφο Ειρήνη Μαραγκού και τον οπερατέρ της.
Η παρουσία τους συνέβαλε σημαντικά στην προβολή της διοργάνωσης, τόσο μέσω των δηλώσεων προπονητών, παραγόντων της Ομοσπονδίας και του Δημάρχου Ξηρομέρου, όσο και μέσα από τα εντυπωσιακά πλάνα της πρώτης ημέρας.