Το Δημαρχείο Μεσολογγίου επισκέφτηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (25/4/2009) ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Αναγνωστόπουλο.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καλωσορίζοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον χαρακτήρισε διαχρονικό φίλο του Μεσολογγίου και αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής για να αναδειχθεί η πόλη, σε επίκεντρο του Ελληνισμού.
Επίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος προέτρεψε τον Υπουργό Εσωτερικών να προωθήσει τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και ζήτησε να μεταβιβασθούν στους δήμους οι αρμοδιότητες των Λιμενικών Ταμείων. «Επιβάλλεται η Διοικητική Μεταρρύθμιση, προκειμένου σε πρώτη φάση να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η οργάνωση και απόδοση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεν έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα του δήμου, αφού όπως υπενθύμισε στον Υπουργό Εσωτερικών είχε προηγηθεί συνάντησή τους, προ εξαμήνου όταν είχε επισκεφθεί και πάλι το Μεσολόγγι, ο κ. Παυλόπουλος.
Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Μεσολογγίου για τη θερμή υποδοχή και αφού απέδωσε στην οικονομική κρίση την καθυστέρηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική που δημιουργείται για το Μεσολόγγι, με την θέσπιση του εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, μιας και επίκεντρο των μηνυμάτων αυτής της ημέρας είναι το Μεσολόγγι, λόγω του κορυφαίου Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.
Σε ανάμνηση της επίσκεψής του στο δημαρχείο Μεσολογγίου ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος προσέφερε στον Υπουργό Εσωτερικών, πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει την παραδοσιακή πελάδα που φιλοτέχνησε, ο τοπιογράφος Παναγιώτης Αθανασίου.
Τον Υπουργό Εσωτερικών κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Μεσολογγίου συνόδευαν ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων και ο Βουλευτής Σπήλιος Λιβανός.