Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Αιτωλοκαρνάνων που κατέκλυσαν το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, των βουλευτών του νομού κ. Α. Μακρυπίδη και Π. Κουρουμπλή, πολλών δημάρχων, αντιδημάρχων, αντινομαρχών, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, πλήθους εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νομού, καθώς και αντιπροσωπείας μελών του «Διαζώματος», πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ειδική εκδήλωση με θέμα “Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Αρχαία Θέατρα του νομού μας, οι πρωτοβουλίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας για την ανάδειξη τους “.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν:
α) Ο Αρχαιολογικός Χάρτης του Νομού από την Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ κα Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
β) Η ειδική έκδοση των Αρχαίων Θεάτρων του Νομού από τον κ. Λάζαρο Κολώνα, επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και τέλος το ντοκιμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα του Νομού, από τον Πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρο Μπένο, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».
Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, αφού ευχαρίστησε τόσο τους παρευρισκόμενους πολίτες όσο και τους συντελεστές της εκδήλωσης, την χαρακτήρισε «ως ένα μάθημα πολιτισμού και γνώσης των αρχαιολογικών θησαυρών του τόπου μας».
Ο κ. Σώκος αφού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει λάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε από την πολιτεία και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού συνεργασία για την διάσωση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των βυζαντινών μνημείων του νομού.