Χιλιάδες πολίτες, εθελοντές, μέλη από οργανώσεις, κινήσεις πολιτών, πήραν μέρος στη μεγάλη δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία Γλυφάδας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ, στις 7 Μαρτίου.
Συνολικά, δεκαπέντε χιλιάδες δένδρα πρασίνισαν ξανά 400 στρέμματα που είχαν καεί δυο φορές, κατά το παρελθόν, το 2006 και το 2009.
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, συνόδευσε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Θάνο Μωραΐτη στους χώρους της αναδάσωσης, όπου δενδροφύτευσαν από κοινού με τον μικρό γιό του Υφυπουργού, Χρήστο.
Ο κ. Χαρδαλιάς, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Συνδέσμου υπέρ της ανακήρυξης του Υμηττού σε Εθνικό Πάρκο» ή «Εθνικό Δρυμό», της κατάργησης της Β’ ζώνης και την ενσωμάτωσή της στη Α’ ζώνη απόλυτης προστασίας, τη δημιουργία Δασαρχείου Υμηττού και την απομάκρυνση όλων των οχλουσών δραστηριοτήτων από το βουνό, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων.
Στην εκδήλωση αναδάσωσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Θεοδωρόπουλος και η διευθύντρια Αναδασώσεων, Γιούλα Μαλισόβα.
Οι αναδασώσεις του ΥΠΕΚΑ, θα συνεχιστούν στις 10 και 14 Μαρτίου, ενώ στις 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα τη δασοπονίας, στην μεγάλη δεντροφύτευση της Πεντέλης, σηματοδοτείται και η αρχή του μεγαλύτερου προγράμματος αναδάσωσης που γνώρισε η χώρα, για το οποίο αναλυτικές ανακοινώσεις έκανε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραίτης, πριν από έναν μήνα περίπου.