Η καθολική διαφωνία στα προτεινόμενα όρια του διευρυμένου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκφράστηκε, κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έγινε στο Τρικούπειο και έλαβε χαρακτήρα διαμαρτυρίας για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στην συνεδρίαση το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Χάλκειας και Οινιάδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, αντινομάρχες, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Από τις τοποθετήσεις τόσο των δημοτικών συμβούλων του Μεσολογγίου αλλά και όλων όσων έλαβαν το λόγο, διάχυτη ήταν η οργή και αγανάκτηση για την τελική πρόταση του Υπουργείου και κυρίως για αυτούς που την επεξεργάστηκαν δηλαδή για τους αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τους βουλευτές του νομού, καθώς θεωρείται ότι ήταν γνώστες της τελικής πρότασης.
Η διαφωνία εστιάζεται κυρίως για τη μη συνένωση του δήμου Χάλκειας με το δήμο του Μεσολογγίου, αλλά και για τη μη συνένωση των δήμων της Μακρυνείας όπως αρχικά είχε προταθεί.
Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα προκειμένου να μεθοδευτεί η άμεση αντίδραση για να υπάρξει ανατροπή του σχεδιασμού. Έτσι σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους βουλευτές του νομού και στην συνέχεια δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς δρόμων κλπ.