Η τελευταία γραμμή άμυνας …για την ανάσχεση του Αναγνωστόπουλου

«Ο Μίχος αυτή την ώρα δεν δίνει χρίσματα. Χρίσματα δίνει μόνο ο πρόεδρος(σ.σ. του ΠΑΣΟΚ)» σχολίασαν  συνεργάτες του υπεύθυνου του τομέα εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρου Μίχου αναφορικά με σενάρια που φέρουν το ΠΑΣΟΚ να προσανατολίζεται στην στήριξη του Νάσου Μπασαγιάννη, ως υποψηφίου δημάρχου στο Μεσολόγγι. Σενάρια που φέρουν τον κ. Μίχο ως εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας.
Τα σενάρια, πάντως, της υποψηφιότητας του Νάσου Μπασαγιάννη επιβεβαιώνονται, τόσο από τον ίδιο όσο και από στενούς του φίλους. Μάλιστα ο ίδιος από σήμερα το απόγευμα έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με φίλους του στο Μεσολόγγι, ώστε να διερευνήσει τη δυνατότητα συγκρότησης συνδυασμού αφού τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι αν επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια, θα μιλάμε για μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα του Μεσολογγίου, διάσπαση του χώρου του ΠΑΣΟΚ που αγγίζει τα όρια του κατακερματισμού. Και ο κατακερματισμός αυτός οφείλεται αφενός στην παραίτηση του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ψαράκη και αφετέρου στην μη λήψη άμεσης απόφασης για αναπλήρωσή του.
Έτσι βλέπουμε σήμερα να διαρρέεται ακόμη μια υποψηφιότητα για το δήμο Μεσολογγίου χωρίς αυτή να αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ αφού όπως αναφέραμε ήδη υπήρξε διάψευση από τον κ. Μίχο για το «επίσημο» του χαρακτήρα της…
Μένει, τέλος, να δούμε αν ο πρωθυπουργός θα είναι αυτός, που θα ανακοινώσει τον κ. Μπασαγιάννη ως τον υποψήφιο του κόμματος για το δήμο Μεσολογγίου… όπως υποστηρίζουν τα σενάρια…