Αναταράξεις στη “γαλάζια” πολυκατοικία της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία προκαλεί ανακοίνωση τύπου του βουλευτή, Κ. Καραγκούνη για το ενδεχόμενο δημιουργίας και λειτουργίας  κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Αμφιλοχίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Οι αναταράξεις προκαλούνται από το γεγονός ότι ο κ. Καραγκούνης δεν μετείχε σε καμία σύσκεψη που έγινε για το ζήτημα είτε στην Αμφιλοχία είτε στην Αθήνα, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του και κυρίως από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας πρότεινε εναλλακτική λύση, που βρίσκει σύμφωνο το αρμόδιο υπουργείο.
Έτσι η ανακοίνωση τύπου του κ. Καραγκούνη προκάλεσε δυσαρέσκεια και οργή τόσο στους συναδέλφους του, κ.κ. Σαλμά και Λιβανό όσο και στη δημοτική αρχή της Αμφιλοχίας καθώς την εξέλαβαν ως “οικιοποίηση” μιας συντονισμένης προσπάθειας στην οποία ο ίδιος είχε από ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή.

Μια οργή και ένας προβληματισμός που πηγάζει και από τον επιπρόσθετο λόγο ότι στην ανακοίνωση  γίνεται επίκληση της συνεισφοράς του Υφ. Αλ. Στεφανή, την στιγμή όμως που από προχθές ο κ. Στεφανής στο μεταναστευτικό έχει αρμοδιότητα μόνο της επιτήρησης των συνόρων….
Σε κάθε περίπτωση όμως για το μείζον ζήτημα, το μεταναστευτικό,  θετικό είναι ότι η συνεργασία δήμου, περιφέρειας, βουλευτών, κυβέρνησης  μάλλον θα αποδώσει θετικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους μετανάστες και την τοπική κοινωνία και κυρίως θα ανακουφίσει τους νησιώτες..,