Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μεσολόγγι, η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου, Παναγιώτη Κατσούλη, στην πλατεία Μπότσαρη κατά την οποία παρουσίασε το πρόγραμμά του για το νέο δήμο Μεσολογγίου.
Το πρόγραμμα του κ. Κατσούλη στηρίζεται στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμούς της περιοχής καθώς και στην ενίσχυση του γεωργικού και αλιευτικού τομέα.
Παράλληλα, ο κ. Κατσούλης άσκησε οξεία επίθεση στη δημοτική αρχή της πόλης, παραθέτοντας όμως, στοιχεία τα οποία ελέγχονται για την ακρίβειά τους και τη βασιμότητά τους. Παίρνοντας την «σκυτάλη» από τον Γιώργο Πρεβεζάνο, ο Παναγιώτης Κατσούλης από 6 εκ. € υποστήριξε ότι το έλλειμμα του δήμου ξεπερνά τα 10 εκ. € !!! ζητώντας ταυτόχρονα από τον “απερχόμενο δήμαρχο” όπως χαρακτήρισε τον κ. Αναγνωστόπουλο, να δώσει απαντήσεις την Παρασκευή, κατά την ομιλία του τελευταίου.

Μάλιστα, ο κ. Κατσούλης ισχυρίστηκε ότι τα δάνεια του δήμου φθάνουν τα 5 εκ. € και τα υπόλοιπα χρήματα αποτελούν χρέη σε προμηθευτές (1,8 εκ. €), των αλυκών (0,5 εκ €) και σε δικαιούχους αποζημίωσης για επικείμενα στο σχέδιο πόλης (1,7 εκ. €) και κάνοντας αναγωγή αυτών των ποσών εκτίμησε, ότι το χρέος του δήμου ξεπερνά τα 10 εκ. €!!!
Παράλληλα, ο κ. Κατσούλης για να υποστηρίξει την επιχειρηματολογία του σε βάρος της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις των πληρωμών στους εργαζόμενους στο ΚΔΑΠ και το «Βοήθεια στο Σπίτι», όταν ακόμη και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παραδέχονται ότι η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στα αρμόδια υπουργεία. Κι αυτό γιατί είναι γνωστό ότι για τα προγράμματα αυτά ο δήμος έχει καθαρά ρόλο «διεκπεραιωτή»…
Το βέβαιο είναι ότι για τα παραπάνω θα υπάρξει έντονη αντίδραση από την πλευρά του δημάρχου Μεσολογγίου, αφού όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Αναγνωστόπουλου «τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον κ. Κατσούλη συνιστούν πολιτική αλητεία, αφού κοινός τους παρανομαστής είναι το ψεύδος».
Τέλος όσον αφορά την παρουσία του κόσμου, αυτή σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ικανοποίησε, τις προσδοκίες των διοργανωτών της εκδήλωσης.