«Η χώρα ολόκληρη και ειδικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζει σε συνθήκες σκληρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Σημαντικές ομάδες συμπολιτών μας και ιδίως τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στην ύπαιθρο βιώνουν έντονα την ανασφάλεια για το σήμερα και την αγωνία για το αύριο.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκαν οι χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών περιφερειακών αρχών.
Το λευκό, το άκυρο, η αποχή και η ενίσχυση των σχημάτων που επαγγέλλονται την υπεράσπιση των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, χαρακτήρισαν σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αυτό το πολιτικό μήνυμα, αυτό το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο και δόθηκε χθες.
Βρισκόμαστε ήδη στην πορεία προς το δεύτερο γύρο.
Οι συμπολίτες καλούνται πλέον να επιλέξουν με βάση τις ανάγκες και τις προοπτικές, το παρόν και το μέλλον της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Με βάση την αντιμετώπιση των αναγκών και την υπεράσπιση των προοπτικών της Δυτικής Ελλάδας, με βάση την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και των συλλογικών συμφερόντων.
Με βάση τις εγγυήσεις που παρέχουν τα δύο σχήματα και οι δύο υποψήφιοι στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής.

Απέναντί μας βρίσκεται η παράταξη που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η παράταξη που στην πραγματικότητα μπορεί μόνο να υποσχεθεί την επιστροφή σε ένα παρελθόν γνώριμο και καταδικασμένο από το λαό.
Αυτός είναι ο μόνος αντίπαλός μας, αυτός είναι ο σκληρός αγώνας μας.
Ένας αγώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την προκοπή της Δυτικής Ελλάδας, ένας αγώνας στο πλευρό του λαού μας.
Ένας αγώνας που πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενόψει της αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής.