Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα επικεντρώθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «96, 1 Δυτικά στα FM» και στο δημοσιογράφο, Φώτη Μπερίκο, τη Δευτέρα 24/1.
Συγκεκριμένα ο κ. Καραπάνος επεσήμανε την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού της σχέσης πολιτών και πολιτικών στη βάση της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Βάσεις που όπως τόνισε: «θα θεμελιώσουν ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα τυγχάνει καθολικής εμπιστοσύνης».
Μάλιστα για να συμβεί αυτό ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων πολιτικών με φυλάκιση και δήμευση των περιουσιών τους. «Με αυτό τον τρόπο μόνο μπορεί  να αναδομηθεί η σχέση πολιτικού και πολίτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραπάνος.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και στην κατάσταση της Αιτωλοακαρνανίας, την οποία χαρακτήρισε προβληματική. Ο κ. Καραπάνος προκειμένου να τεθεί ο νομός σε αναπτυξιακή τροχιά πρότεινε ότι θα πρέπει να γίνει καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων και των αδυναμιών με ταυτόχρονη ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της χάραξης μακροχρόνιων λύσεων.

Αναφορικά με την πορεία της ΝΔ, ο Νίκος Καραπάνος υπογράμμισε: «Η ΝΔ με μπροστάρη τον πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά καθημερινά κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσοτέρων πολιτών. Αναδιοργανώνεται και αλλάζει ριζικά. Η πολιτική παρουσία στις εξελίξεις είναι συνεχής και ουσιαστική. Γίνεται με συγκεκριμένο προγραμματισμό και στόχευση και σε σύντομο χρονικό διάστημα είμαι βέβαιος ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κάτι που επιβεβαιώνεται άλλωστε και δημοσκοπικά.»
Ο Νίκος Καραπάνος σχετικά με την προσωπική του ενασχόληση με τα κοινά επανέλαβε, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται πρώτιστα για το συμφέρον του τόπου αφού όπως τόνισε: «Ο τόπος θα βοηθηθεί μόνο όταν αναδειχθούν τα προβλήματά του και όλοι μαζί αγωνιστούν για τις λύσεις τους».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιοργάνωση των πολιτικών του γραφείων σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, για να βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να οικοδομηθεί μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης.
Κατά την συνέντευξη ο Νίκος Καραπάνος συνεχάρη τον πρόεδρο της ΔΟ της ΝΔ στο Αγρίνιο Γιάννη Ανδρεόπουλο για τις συνεχείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της οργάνωσης στην περιοχή. «Μια παρουσία που κρίνεται ουσιαστική, ωφέλιμη και αποτελεσματική» τόνισε ο κ. Καραπάνος.
Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή αποτέλεσε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της οργάνωσης την Κυριακή 23/1 στο Αγρίνιο στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Β΄ Αθήνας, Πάνος Καμμένος. Μια εκδήλωση στην οποία παρέστη και χαιρέτισε ο Νίκος Καραπάνος και η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Τέλος το Σάββατο 22/1 ο Νίκος Καραπάνος παρευρέθη στην εκδήλωση της GREEN AIM που έγινε στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με την εταιρεία «Agrino»  και το Υπουργείο Υγείας, και η οποία είχα θέμα το ρόλο της διατροφής των παιδιών στα σχολεία. Ο Νίκος Καραπάνος ήταν αρωγός της προσπάθειας αυτής καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε χαιρετισμό που απεύθυνε: «πρέπει όλοι να μεριμνούμε για τη διατροφή και την υγεία των παιδιών διότι αυτά είναι το μέλλον του τόπου.»