Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ, Τάκης Παπαχρήστος
χαιρετίζει την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Διαιτησίας

Με παρουσίες που ξεχωρίζουν έγινε η επίσημη έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολής διαιτησίας ποδοσφαίρου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ενωσιακού αθλητικού κέντρου στο Μεσολόγγι, που διοργανώνεται από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. 
Τους μαθητές και υποψήφιους νέους διαιτητές, καλωσόρισε ο Υπεύθυνος της Σχολής και Εκπαιδευτής Διαιτησίας ποδοσφαίρου, Νίκος Λύτρας, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε  ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ, Τάκης Παπαχρήστος,  ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές για την επιλογή τους,  τους διαβεβαίωσε ότι η ‘Ενωση θα τους προσφέρει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση.

Ο εκπαιδευτής της ΕΠΟ Βασίλης Κοκκοτός
διδάσκει τα άρθρα και τους κανονισμούς διαιτησίας
 Ο  Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Βασίλης Τεροβίτσας,  υποδέχτηκε τους υποψήφιους  διαιτητές στο χώρο της διαιτησίας ποδοσφαίρου, τονίζοντάς τους χαρακτηριστικά ότι από τους ίδιους και μόνο εξαρτάται η πορεία και η εξέλιξή τους στις ανώτερες κατηγορίες.  Ο  Πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Αιτωλ/νίας,Γιώργος Καραγιάννης,  πέραν των συγχαρητηρίων και των ευχών του, τους επεσήμανε ότι αυτοί θα είναι το αύριο του Συνδέσμου Διαιτητών, οι άξιοι συνεχιστές παλαιότερων Αιτωλοακαρνάνων διαιτητών, που κατέταξαν τη διαιτησία του Νομού μας, επάξια υψηλά στη συνείδηση του έλληνα φιλάθλου.
Ακολούθησε διδασκαλία των άρθρων του κανονισμού, από τον εκπαιδευτή ΕΠΟ, Βασίλη Κόκκοτο, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Τα μαθήματα  θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες  σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο εναλλάξ. 
Οι  μαθητές – υποψήφιοι διαιτητές της νέας Σχολής θα υπερβούν τους 44 (!) αριθμός πρωτόγνωρος ο οποίος και αποτελεί διαχρονικά ρεκόρ για την Ένωση και το Σύνδεσμο Διαιτητών. Θα πρέπει να σημειωθεί  ότι μεταξύ των διαιτητών είναι και  έξι (6)  κοπέλες,  που  προέρχονται από όλες σχεδόν τις επαρχίες του Νομού μας. Στη  νέα σχολή διαιτησίας θα διδάξουν οι εκπαιδευτές ΕΠΟ, Γιώργος Τάπρατζης, Τομαράς Σπύρος, Καψάλης Παναγιώτης, Λύτρας Νικόλαος, Κόκκοτος Βασίλειος και Ρεντίφης Κωνσταντίνος. Παράλληλα θα μετακληθούν και κορυφαίοι εκπαιδευτές ΕΠΟ από το στελεχιακό δυναμικό της  ΔΑΔ και της ΚΕΔ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα  μαθήματα της Σχολής διαιτησίας, θα ολοκληρωθούν την 12 Φεβρουαρίου 2011.