Σκληρή γλώσσα κατά των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την στάση τους σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Μεσολογγίου χρησιμοποιεί σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Πρεβεζάνος.
Η ανακοίνωση του κ. Πρεβεζάνου έχει ως εξής:
«Για την επιλογή της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πορεία Δημιουργίας» εκφράζει τις παρακάτω θέσεις – απόψεις:
1.            Για άλλη μια φορά, στοχευμένα και μεθοδευμένα  επιτελείται ένα ιστορικό έγκλημα εις βάρος της Ιερής Πόλης της Ελλάδας, της πόλης των «Ελεύθερων Πολιορκημένων».
2.            Καταδικάζουμε το «Πολιτικό Πλιάτσικο» που έγινε και γίνεται εις βάρος των θεσμών και αξιών.
3.            Καταδικάζουμε το «Πολιτικό Πλιάτσικο» που έγινε και γίνεται από όλους τους βουλευτές της Αιτ/νίας εις βάρος της τοπικής ιστορίας, όταν μάλιστα αυτή η ιστορία, έχει αναδειχθεί σαν ορόσημο, αιώνια σφραγίδα και σημείο αναφοράς του παγκόσμιου και διαχρονικού και πάντα επίκαιρου αγαθού της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

4.            Θεωρούμε προκλητική και συγχρόνως ταπεινωτική για την Ιερή μας Πόλη την προσέλευση του υπουργού της «ΑΔΙΚΙΑΣ» κ. Καστανίδη, ο οποίος ήρθε για να σφραγίσει τη ταφόπλακα ενός θεσμού στο Μεσολόγγι, ενώ λίγο αργότερα περιχαρής απολάμβανε τη «σαμπάνια» της νίκης με το αγρινιώτικο λόμπυ.
5.            Θεωρούμε διπλή πρόκληση και συγχρόνως διπλή ταπείνωση για τους Μεσολογγίτες τον ορισμό του κ. Μωραΐτη ως Kυβερνητικού Eκπροσώπου, ο οποίος ενώ είναι ένας από τους αρχιτέκτονες του αγρινιώτικου «Φαταουλισμού», θα κληθεί να καταθέσει στεφάνι τη «νύχτα που την τρέμει ο λογισμός» στο μνημείο των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
                Συμπαραστεκόμαστε στη Δημοτική Αρχή, στο Δικηγορικό Σύλλογο και στους άλλους φορείς και συμμετέχουμε στις συμφωνηθείσες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.
                Κρίνουμε και ψηφίζουμε «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ» ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ της Αιτωλοακαρνανίας για το επαίσχυντο έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της Ιερής Πόλης, των θεσμών και της ιστορίας.
                Ο Συνδυασμός μας θα αποχωρίσει από οποιαδήποτε εκδήλωση, εκτός από την Επιμνημόσυνη Δέηση, αν στον ίδιο χώρο παρευρίσκεται οποιοσδήποτε Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής.
ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ
                Τέλος, καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς και το λαό του διευρυμένου Δήμου σε πιο δραστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που ανήκουν εκ της ιστορίας σ’ αυτό τον αιματοβαμμένο και Ιερό τόπο όπως, το Εφετείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας, το Πανεπιστήμιο, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων.»