Η Συντονιστική Επιτροπή με τον Πρόεδρο της ‘Ενωσης Κοινωνικών Φορέων κ. Κωστή Στεφανόπουλο

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της ‘Ένωσης Κοινωνικών Φορέων Δυτικής Ελλάδας “ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” εκφράζει τον προβληματισμό της για τη θρασύτατη διάρρηξη στο χώρο του συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία στην Πάτρα και απευθύνει έκκληση στις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:
«Η Συντονιστική Επιτροπή της ‘Ένωσης Κοινωνικών Φορέων Δυτικής Ελλάδας “ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”, πληροφορήθηκε με θλίψη τη διάρρηξη και κλοπή που υπέστη ο χώρος του μέλους της, Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.) Πάτρας.


Σε μία εξαιρετικά δυσχερή από κοινωνικής απόψεως περίοδο, στιγματίζουμε το γεγονός και στεκόμαστε, και οι 50 φορείς – μέλη της Ένωσης, αλληλέγγυοι με τους υπεύθυνους του Σ.Ο.Ψ.Υ., τους χρήστες υπηρεσιών του και τις οικογένειές τους. Δυστυχώς φαίνεται ότι εκτός της έκπτωσης άλλων αξιών που έφερε η κρίση, έχει χαθεί πλέον και το κοινωνικό ήθος των κακοποιών.
Θεωρούμε ότι η αστυνομική έρευνα πρέπει οπωσδήποτε να καταλήξει σε σύλληψη των υπαιτίων και παραδειγματική τιμωρία από τη δικαιοσύνη. Τα μέλη και οι φίλοι μας ήδη έχουν εκδηλώσει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο Σ.Ο.Ψ.Υ., ενώ η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που μας υποστηρίζει εξαρχής, έχει ήδη έλθει σε επαφή με την Πρόεδρο του Σ.Ο.Ψ.Υ. κ. Αγγέλα Τριανταφύλλου, προκειμένου να συνδράμει στην αποκατάσταση των απωλειών που προκλήθηκαν.»