Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται στην Αμφιλοχία   για να αποτιμηθεί η κατάσταση ύστερα από την  απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργηθεί στην περιοχή και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο «Ψαρογιάννη» Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.
Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από αυτή την απόφαση ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι για το ζήτημα υπήρχε σχετική φημολογία χωρίς όμως να έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες σε πρωτύτερο χρόνο.
Για το ίδιο θέμα παρέμβαση έκανε και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος  κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Στην ερώτηση ο κ. Σαλμάς υποστηρίζει ότι ο χώρος του στρατοπέδου ανήκει στο δήμο Αμφιλοχίας και ότι προστατεύεται από περιβαλλοντικές διεθνείς συνθήκες.
Συγκεκριμένα τονίζει:
«Κύριε Υπουργέ,
Με έκδηλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση μετατροπής σε κέντρο μεταναστών, σήμερα από το Υπουργείο σας, του στατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας.
Μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να γίνει κατανοητή για τους παρακάτω λόγους:
1.            Το στρατόπεδο είναι ενεργό και στην έκτασή του υπάρχουν κάθε ποιότητας πυρομαχικά.
2.            Δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία αλλά και με τους αρμόδιους φορείς για την λήψη αυτής της απόφασης.
3.            Ο χώρος ανήκει στο Δήμο Αμφιλοχίας, εκ των οποίων τα 206 στρέμματα του στρατοπέδου μόνο τα 1206 τ.μ ανήκουν στο Υπουργείο.


4.            Η περιοχή ανήκει στη συνθήκη Natura, λόγω της θέσης της κοντά στη λίμνη Αμβρακία, και για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμος Αμφιλοχίας  έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό άλλων παρεμβάσεων.
Για τους λόγους αυτούς, ερωτάται ο κύριος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:
1.            Γιατί δεν ερωτήθηκαν οι Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας  να καταθέσουν την γνώμη τους για την πραγματοποίηση του κέντρου μεταναστών και η απόφαση λήφθηκε αυθαίρετα;
2.            Θα λάβετε υπ΄ όψιν τις γνώμες της τοπικής κοινωνίας η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην πραγματοποίηση του κέντρου μεταναστών;
3.            Γνωρίζεται ότι ο χώρος του στρατοπέδου προστατεύεται από Διεθνή Συνθήκη;»