Σε πύρινη πολιορκία βρίσκεται από το μεσημέρι η πόλη του Μεσολογγίου, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα μαίνονται ανεξέλεγκτα δυο πυρκαγιές στο ΒΑ και ΒΔ τμήμα της πόλης στο ύψος των αρχαιολογικών χώρων της Καλυδώνας και  Πλευρώνας αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα η Π.Υ. Μεσολογγίου έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια πυρκαγιά στη Πεντάλοφο που και αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης έχουν μεγάλο αντίπαλο το δυνατό αέρα, αλλά και τη μειωμένη δύναμή τους αφού από χθες δυνάμεις της Π.Υ. Μεσολογγίου έχουν μεταβεί σε Αμφιλοχία και Θέρμο για την αντιμετώπιση των εκεί πυρκαγιών. Από τις 5 το απόγευμα περίπου το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν και εναέρια μέσα.
Αν μέχρι τη δύση του ηλίου δεν περιοριστούν τα μέτωπα τότε είναι βέβαιο ότι από το μέτωπο της Καλυδώνας θα κινδυνεύσει ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος. Ενώ από το μέτωπο της Πλευρώνας θα κινδυνεύσει ο υποσταθμός της ΔΕΗ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς ηλεκτρικό η περιοχή.
Η καταστροφική πυρκαγιά και στα δυο μέτωπα έχει κάψει χιλιάδες ελαιόδεντρα, παλιές αγροικίες και αποθήκες.
Τέλος με προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αφού η κίνηση διοχετεύεται από παρακαμπτηρίους δρόμους.