Τις δικές του εξηγήσεις σχετικά με το ζήτημα της στέγασης του ΚΕΠΥΕΛ στο Μεσολόγγι δίνει ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης απαντώντας σε σχετική ανάρτησή μας.
Συγκεκριμένα ο κ. Κατσούλης σημειώνει:
“Απαντώντας σε σχετική ανάρτηση σας της 8/6/2012 με τίτλο ¨Πολιτικά αναξιόπιστος και επιπόλαιος στο θέμα του ΚΕΠΥΕΛ ο δήμαρχος Μεσολογγίου¨ ,σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω για την αποκατάσταση  της αλήθειας.
Την Τρίτη 29/5/2012, στις 12πμ περίπου με ενημερώνει προσωπικά από το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Τσατσωνης, ότι ανακαλείται η απόφαση του Γ. Γραμματέα κ. Κανελλόπουλου και ως εκ τούτου η συνάντηση μας για την Πέμπτη 31/5/2012 είναι άνευ περιεχομένου. Ζήτησα να σταλεί η σχετική απόφαση και δεσμεύτηκαν ότι θα πρωτοκολληθεί στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την επόμενη 30/5/2012. Τα ανωτέρω ανέφερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την 31/5/2012 πληροφορήθηκα ότι μετά από παρεμβάσεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων στην ηγεσία του υπουργείου δεν ανακαλείται η σχετική απόφαση, διότι απαιτείται χώρος στέγασης του ΚΕΠΠΥΕΛ στην πόλη του Μεσολογγίου και όχι στο δημαρχείο του πρώην Δήμου Οινιάδων που είχε δοθεί από εμάς για την οριστική στέγαση του ΚΕΠΠΥΕΛ.
Αντέδρασα άμεσα και προς άρση κάθε παρελκυστικής τακτικής, εγγράφως δηλώθηκε την ίδια ημέρα στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δίνεται χώρος στο Βυρωνειο κτίριο προς άμεση στέγαση του ΚΕΠΠΥΕΛ.
Αν έπραττα σύμφωνα με όσα γράφετε στην ανάρτηση σας και διέθετα το χώρο του πρώην παιδικού σταθμού της Χαρ. Τρικούπη που με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου δόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την δημιουργία Κέντρου Νεότητας, τότε η μεταστέγαση του ΚΕΠΠΥΕΛ στο Αγρίνιο θα ήταν ήδη γεγονός, διότι το εν λογω κτίριο χρίζει επισκευών που απαιτούν χρόνο και πόρους που δεν υπάρχουν αυτή τη χρονική στιγμή.
Τέλος σας ενημερώνω ότι η απόφαση του Γ. Γρ. κ. Κανελλόπουλου μπορεί άμεσα να ανακληθεί γιατί είναι παράνομη και καταχρηστική. 
Όσον αφορά δε τη διοικητική λειτουργία του Δήμου αυτή υπηρετείται όταν οι πολίτες εξυπηρετούνται καλύτερα και όχι όταν ορισμένοι υπάλληλοι ξεβολεύονται. Η ενοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν λιγότερους χώρους, πολιτική που υλοποιούμε σήμερα στα υπάρχοντα κτίρια και δυστυχώς ακατάλληλα για την σωστή λειτουργιά του Δήμου, αυτή και μόνο αυτή την πολιτική υπηρετεί.”