ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 14ης Ιανουαρίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών  για ληστεία και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν, την 11/1/2022 το απόγευμα, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ενήλικοι ημεδαποί και ένας 12χρονος, διότι ο ανήλικος ενεργώντας από κοινού με άγνωστη δράστιδα, εισήλθαν σε σουπερ μάρκετ, και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα.

Οι κινήσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές από υπαλλήλους του καταστήματος και η δράστιδα για να διαφύγει άσκησε σωματική βία σε υπάλληλο του καταστήματος, χτυπώντας την στο πρόσωπο. Τα προϊόντα που είχαν αφαιρέσει τα εγκατέλειψαν στο κατάστημα και τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι σε όχημα.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ενήργησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

 

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε βάρος γυναικών στο Αίγιο

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο αλλοδαπών γυναικών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές

 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος   Ασφαλείας Αιγιαλείας, τέσσερις κλοπές σε βάρος γυναικών στο Αίγιο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος δυο αλλοδαπών γυναικών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος   Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι οι δράστιδες από τον Ιούνιο του έτους 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε γυναίκες που κινούταν πεζές στο Αίγιο.

Ως προς την μεθοδολογία των δράστιδων προέκυψε ότι, ενεργώντας από κοινού, προσέγγιζαν γυναίκες, στις οποίες προσποιούνταν προσφιλή τους πρόσωπα και στη συνέχεια με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσαν κοσμήματά και χρήματα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος   Ασφαλείας Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δράστιδων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο αλλοδαπών γυναικών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε, ως ιδιοκτήτης διαπιστώθηκε ότι παραβίασε το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας εξυπηρετώντας πέντε πελάτες.

Επιπλέον από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι ο συλληφθείς λειτουργούσε το κατάστημα στερούμενος άδειας λειτουργίας.

Στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων καταστημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε, διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσε, σε περίκλειστο χώρο του καταστήματος, δυο πελάτες που στερούνταν πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Παράλληλα, ο άνδρας είχε προβεί σε τροποποίηση όρων της άδειας λειτουργίας, έχοντας μετατρέψει τον εξωτερικό χώρο σε κλειστό, με χρήση μεταλλικής και γυάλινης κατασκευής.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ στους πελάτες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα.