Χωρίς προηγούμενο ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο Δήμο Μεσολογγίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πρακτικές της δημοτικής αρχής που έγινε το μεσημέρι της Τρίτη στο ισόγειο του ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ.

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Στην συγκέντρωση καταγγέλθηκαν και καταδικάστηκαν η εξύβριση και  οι όποιες μορφές βίας, λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής, προς εργαζομένους του Δήμου Ιερά Πόλης Μεσολογγίου και γενικότερα. Ζητήθηκε άμεσα όπως σταματήσουν τέτοιου είδους πρακτικές.

Επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και όχι σάκοι του μποξ ή αντίπαλοί της και ότι μόνο με την συνεργασία και τον διάλογο μπορούν να λυθούν τα προβλήματα και όχι με την στείρα αντιπαράθεση.

Απαιτήθηκε να αφεθεί από την δημοτική αρχή το στείρο μονοπάτι της αντιπαράθεσης και να ενταχθεί στο γόνιμο μονοπάτι της συνεργασίας. Επιπλέον καταγγέλθηκαν και καταδικαστήκαν η  προσπάθεια φίμωσης των εργαζόμενων με την προσπάθεια απαγόρευσης του δημοκρατικού δικαιώματος πληροφόρησης και διαμαρτυρίας τους μέσω στάσης εργασίας και πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης.

Ενημερώθηκαν επίσης ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν ήδη προσφύγει στον ανεξάρτητο Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας  διεκδικώντας την απρόσκοπτη, παραγωγική και δημιουργική διαδικασία ουσιαστικού διαλόγου για τα προβλήματα του Δήμου και των εργαζομένων, καθώς μέχρι τώρα έχουν βρει τις πόρτες της δημοτικής αρχής ερμητικά κλειστές.  

Με δεδομένο ότι στην συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου αλλά και από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής σε σχετική ανακοίνωση τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνεται:

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εργαζομένους του Δήμου που αψήφησαν τις Κασσάνδρες και το νοσηρό κλήμα που είχε δημιουργηθεί από την δημοτική αρχή και συμμετείχαν σύσσωμοι και με δυναμισμό στην στάση εργασίας και στην Γενική Συνέλευση – Διαμαρτυρία. Το μήνυμα στάλθηκε και στάλθηκε δυνατά και ξεκάθαρα.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους φορείς που μας τίμησαν, δια των εκπροσώπων τους, με την παρουσία τους και συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα μας. Συγκεκριμένα:

Το Σύλλογο Εργατοϋπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας

Το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΥΑΜ

Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας

Το Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ ΟΤΑ

Το Σύλλογο υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Το Σύλλογο Συνταξιούχων Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Την Τοπική Κοινότητα Μεσολογγίου

Τον Δημοτικό Συνδυασμό «Δήμος για τα Παιδία μας»

Τον Δημοτικό Συνδυασμό«Συμμαχία για το μέλλον»

Την Κοινοτικό Συνδυασμό «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου»

Τους Ανεξάρτητους Συμβούλους

Τέγα Χρήστο

Βασιλείου Σπύρο

Δαουτίδη Κωνσταντίνο

Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά τον Δημοτικό Σύμβουλο Κοτσόργιο Δημήτριο που μας διαβίβασε την αμέριστη συμπαράστασή του, αλλά για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν κατέστει δυνατό να παρευρεθεί.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους «ανώνυμούς» που μέσω μηνυμάτων συμπαράστασης μας εξέφρασαν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη τους και μας έδωσαν δύναμη.”