Οι περσίδες παραθύρων που είναι τοποθετημένες σε έναν κύλινδρο ονομάζονται ρολά.

Τα ρολά διατίθενται σε διαφορετικά υφάσματα, χρώματα, στυλ και υφές.

Τα ρολά μπορούν να δώσουν ένα ιδιαίτερο στυλ στον χώρο και είναι επίσης πρακτικά και χρήσιμα.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ύφασμα που σας αρέσει και να το συνδυάσετε διακοσμητικά με το υπόλοιπο δωμάτιο για να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στον χώρο.

 

Επιλέξτε ανάλογα με τον σκοπό

Αρχικά αποφασίστε το σκοπό του καλύμματος παραθύρου. Θέλετε η ρολοκουρτίνα να εμποδίζει το φως ή να διατηρεί το σπίτι σας μονωμένο ή ένα παραβάν ώστε να ενισχύσετε την ιδιωτικότητα σας; Μόλις ο στόχος σας είναι σαφής, τότε μπορείτε να σκεφτείτε το στυλ που θέλετε να δώσετε στον χώρο σας. Εάν θέλετε να περιορίσετε στο ελάχιστο το ηλιακό φως, τότε είναι κατάλληλη μια ρολοκουρτίνα με ύφασμα συσκότισης. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το δωμάτιό σας καλά θερμαινόμενο ή μονωμένο, τότε είναι κατάλληλα άλλου είδους υφάσματα με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

Πραγματοποιήστε σωστές μετρήσεις

Πριν αγοράσετε ρολοκουρτίνες για τα παράθυρά σας, θα πρέπει να μετρήσετε τον χώρο στον οποίο πρέπει να τοποθετηθούν. Μετρήστε το ύψος και το πλάτος των παραθύρων σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις μετρήσεις, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια συμβούλων επίπλων στο κατάστημα, θα έρθουν στο σπίτι σας για να κάνουν τις μετρήσεις. Το κόστος των ρολών εξαρτάται από τον χώρο που θα  τοποθετηθούν. Οι έτοιμες ρολοκουρτίνες είναι επίσης διαθέσιμες και αποτελούν μια πολύ πρακτική λύση και είναι καλές εάν τα παράθυρά σας είναι τυπικού μεγέθους και σχήματος. Αν όχι, προχωρήστε στη μέτρηση των διαστάσεων των παραθύρων.

 

Ερευνήστε και λάβετε προσφορές

Υπάρχουν πολλά καταστήματα που πωλούν ρολοκουρτίνες και διαθέτουν πολύ μεγάλη ποικιλία. Περάστε από τα καταστήματα που σας αρέσουν και επικεντρωθείτε στα αγαπημένα σας σχέδια και φυσικά στον προϋπολογισμό σας. Είναι επίσης συνετό να συγκρίνουμε τις προσφορές ενός καταστήματος με ένα άλλο κατάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τις ισχύουσες τιμές στην αγορά. Θα έχετε επίσης μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ποικιλίες που διατίθενται στην αγορά. Επιλέξτε την κουρτίνα σας μόνο μετά από ενδελεχή έρευνα.

Τα σύγχρονα καλύμματα παραθύρων δεν απαιτούν πολλές επενδύσεις. Μερικές φορές, οι ρολοκουρτίνες μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές από άλλες περσίδες. Αλλά η ομορφιά και η κομψότητά τους αντισταθμίζουν το κόστος και τις κάνουν μια αγορά που αξίζει. Αυτά τα ρολά μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο και φαίνονται υπέροχα σε μια κουζίνα. Αν και το κόστος είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, μην διακυβεύετε την ποιότητα. Επιλέξτε ρολοκουρτίνες καλής ποιότητας αν θέλετε τα ρολά σας να διαρκέσουν περισσότερο.