Θέλετε να πουλήσετε χρυσά κοσμήματα και να λάβετε μετρητά;

Εάν ναι, τότε μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε χρυσό στο διαδίκτυο με τον ασφαλέστερο τρόπο και να πραγματοποιήσετε μια πολύ καλή επένδυση. Όταν πραγματοποιείτε πώληση χρυσού για μετρητά, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό αγοραστή. Θα πρέπει να είναι δίκαιοι στις συναλλαγές τους και να προσφέρουν τη σωστή τιμή για τον προσφερόμενο χρυσό. Αυτός ο κλάδος δεν είναι αυστηρά ρυθμισμένος και υπάρχουν πιθανότητες δόλιων δραστηριοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν ο χρυσός σας είναι καθαρής ποιότητας, ενδέχεται να μην έχει τη σωστή τιμή. Μπορεί να πληρωθείτε λιγότερο ως αντάλλαγμα του πολύτιμου μετάλλου. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να επιλέξετε τον σωστό αγοραστή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να το πουλήσετε.

 

Συμβουλές για την πώληση χρυσού στο διαδίκτυο

Μπορείτε να το αγοράσετε και να το πουλήσετε μέσω διαφόρων μέσων όπως κοσμηματοπωλείο, ενεχυροδανειστήριο, διαδίκτυο. Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι αξιόπιστοι και προσφέρουν μια δίκαιη συμφωνία. Εδώ είναι μερικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ζυγίστε τα κοσμήματά σας: Πριν αποφασίσετε να πουλήσετε χρυσά νομίσματα ή κοσμήματα, είναι σημαντικό να ελέγξετε το βάρος των κοσμημάτων σας. Οι περισσότεροι αγοραστές θα σας πληρώσουν για το βάρος του χρυσού. Δεν θα σας πληρώσουν για το σχέδιο ή το μοτίβο. Ακόμη και αν τα κοσμήματά σας είναι αντίκες, δεν θα πληρωθείτε για το έργο τέχνης. Εκτός από το μέταλλο, δεν θα πάρετε τίποτα για τους ημιπολύτιμους λίθους. Θυμηθείτε αυτήν την πτυχή όποτε σκεφτείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε χρυσό.

Ελέγξτε τα καράτια: Η καθαρότητα του χρυσού υπολογίζεται με βάση τα καράτια. Η τιμή των χρυσών κοσμημάτων σας θα εξαρτηθεί από την καθαρότητα του μετάλλου. Ο χρυσός 24 καρατίων θεωρείται ο πιο αγνός αφού περιέχει 99,9 τοις εκατό χρυσό και δεν αναμιγνύεται με κανένα άλλο μέταλλο. Ομοίως, 22 καράτια αποτελούνται από 91 % χρυσό και 18 καράτια αποτελούνται από 75 % χρυσό. Την επόμενη φορά λοιπόν πουλήσετε τον χρυσό σας, ελέγξτε την καθαρότητά του πριν τον πουλήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι για την ποιότητα και θα είστε σε καλύτερη θέση για διαπραγμάτευση.

Ελέγξτε τις τιμές της αγοράς: Όταν πραγματοποιείτε αγορά χρυσού ή πώληση χρυσού, είναι σημαντικό να ελέγχετε τις τιμές της αγοράς. Η τιμή του χρυσού κυμαίνεται κάθε μέρα, οπότε ελέγξτε τις τιμές της αγοράς πριν επιχειρήσετε να πουλήσετε τον χρυσό.

Εκτός από αυτές τις πτυχές, πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν πουλάτε χρυσό νόμισμα ή κοσμήματα στο διαδίκτυο. Ο αγοραστής θα πρέπει να είναι σε θέση να σας προσφέρει ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ορισμένοι από τους αυθεντικούς διαδικτυακούς αγοραστές θα βιντεοσκοπήσουν ολόκληρη τη διαδικασία δοκιμής του χρυσού και τον προσδιορισμό της τιμής του. Όχι μόνο αυτό, θα καταγράψουν τα πάντα από τη στιγμή που θα παραληφθεί το δέμα στο εργαστήριό τους. Αυτό χρησιμεύει ως απόδειξη και μπορείτε να είστε σίγουροι για μια δίκαιη συμφωνία. Όταν αγοράζετε και πουλάτε χρυσό στο διαδίκτυο, αυτές οι σημαντικές πτυχές πρέπει να ληφθούν υπόψη για να κάνετε μια καλή συμφωνία.

Για αγορά χρυσού δείτε εδώ: https://www.agorakosmimaton.gr/αγορα-χρυσου/

Για πώληση χρυσού δείτε εδώ: https://www.agorakosmimaton.gr/πωληση-χρυσου/