Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Διεξόδος” της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου προσκεκλημένο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας συμμετέχοντας  στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου παρουσίάζει έκθεση υδατογραφιών του Ludwig Kollnberger από τις συλλογές του Ιστορικού της Μουσείου.
Πρόκειται για μια σειρά 45 υδατογραφιών του Βαυαρού αξιωματικού που ήλθε στην Ελλάδα το 1833 μαζί με άλλους αξιωματικούς συνοδεύοντας τον ανήλικο βασιλιά Όθωνα και περιηγούμενος την Ελλάδα  για την οργάνωση  του νέου κράτους αποτύπωνε σε σκίτσα και εικόνες ο,τιδήποτε του προκαλούσε εντύπωση και έκρινε σαν  αξιοσημείωτο  εκείνη την Οθωνική περίοδο.
Οι πρωτότυπες υδατογραφίες του Λούντβιχ  Κελνμπέργκερ βρίσκονται στα Πολεμικά Αρχεία του Μονάχου ενώ επιμελημένα αντίγραφά τους δια χειρός Hans Hanke στο Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδος.
Τα έργα της παρούσης εκθέσεως “Το Έθνος των Ονείρων:  Η παλιγγενεσία της Ελλάδος τον 19ο αιώνα”   προέρχονται  από την  “Διεξόδο” και  είναι καλλιτεχνικές αναπαραγωγές της αντίστοιχης μόνιμης έκθεσης του Εθνικού – Ιστορικού Μουσείου της Ελλάδος.
Η έκθεση θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο καθημερινά πρωί και απόγευμα έως τις 7 Απριλίου  και τα εγκαίνια  έγιναν στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου της Μητροπόλεως 16 στο Αίγιο την Τετάρτη  20 Μαρτίου, από τον Δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο.