ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 4ης Μαΐου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Συλλήψεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών τρία άτομα, διότι λειτουργούσαν είτε ως υπεύθυνοι είτε ως ιδιοκτήτες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία αναπαρήγαγαν μουσική κατά παράβαση των υφιστάμενων μέτρων για τη διασπορά του Κορωνοϊού. Επιπλέον, σε ένα από τα καταστήματα διαπιστώθηκε παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας. Σε βάρος των ιδιοκτητών των τριών καταστημάτων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 2.000 ευρώ (έκαστος/η) και 7ημερη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν πέντε διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε πέντε πελάτες, που βρέθηκαν σε ένα από τα καταστήματα μετά τις 01.00 τα ξημερώματα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

 

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Λαμπίρι Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, τρεις ημεδαποί άνδρες, διότι μετέβησαν με αυτοκίνητο σε εργοτάξιο εταιρείας και αφαίρεσαν δεκαπέντε σιδερόβεργες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το πρωί, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος του Λευκοχωρίου.
Ειδικότερα, ένας 27χρονος ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας μοτοσικλέτα, προσέκρουσε σε προπορευόμενο ιδιωτικής χρήσης φορτηγό με αποτέλεσμα ο δικυκλιστής να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ η μοτοσικλέτα καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ο 20χρονος οδηγός του φορτηγού μετά τη σύγκρουση εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος, όπου προσήλθε έτερος ημεδαπός και δήλωσε ψευδώς στους αστυνομικούς ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού.
Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 20χρονου οδηγού ο οποίος εντοπίστηκε σε νοσοκομείο και συνελήφθη, ενώ συνελήφθη και ο έτερος άνδρας για ψευδή κατάθεση.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, ενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

 

Σύλληψη για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο αναπαρήγαγε μουσική κατά παράβαση των υφιστάμενων μέτρων για τη διασπορά του Κορωνοϊού. Σε βάρος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ευηνοχώρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε εκδοθεί άδεια κατοχή και πέντε κυνηγετικά φυσίγγια.