Το 3ο Βραβείο στο Διαγωνισμό του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, Οδύσσειες Καινοτομίας απέσπασε η ομάδα του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου.
Η ομάδα Apiatric, με συντονιστή τον Δρ. Πέτρο Καρβέλη (σ.σ. κατάγεται από το Μεσολόγγι) επιστημονικό Συνεργάτη του ΤΕΙ Ηπείρου Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, http://kic.teleinfom.teiep.gr) και μέλη τον Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Χρυσόστομο Στύλιο (Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, http://kic.teleinfom.teiep.gr) και την Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αργυρώ Παππά.  
Η ομάδα αναπτύσσει ένα λογισμικό μέσω του οποίου ο χρήστης ενός κινητού τηλεφώνου (smart phone) έχει τη δυνατότητα μίας  έγκαιρης και γρήγορης διάγνωσης σε βλάβες του δέρματος όπως ο καρκίνος. 
Παράλληλα, θα δίνει την δυνατότητα σε δερματολόγους να παρακολουθούν την πορεία των ασθενών τους χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία. 

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της εφαρμογής αφορά αφενός την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και αφετέρου την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και ενημέρωση του δερματολόγου-ιατρού μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας http://www.skinaware.gr