Προ δεκαπενθημέρου και με βάση δημοσίευμα κυπριακής ιστοσελίδας το «γύρο του διαδικτύου» στη χώρα έκανε η είδηση «περί παραπομπής στο συνοδικό δικαστήριο» του Μητροπολίτη Αιτωλίας και  Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά για τη  μη τήρηση των μέτρων προστασίας από την COVID-19 την περίοδο του Πάσχα».

Είδηση που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε καθώς την περασμένη Τετάρτη με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) γνωστοποίησε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα αποφάσισε τελικά να καλέσει σε επόμενη συνεδρίασή της να καλέσει τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για να εξηγήσει την στάση του.

Κάτι που σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους εξηγείται και ως «άφεση αμαρτιών» και κλείσιμο της υπόθεσης.

Αναφορικά τώρα με το αρχικό δημοσίευμα «περί παραπομπής στο συνοδικό δικαστήριο» αυτό μάλλον αποδίδεται τα γνωστά «παιγνίδια εξουσίας» στους κόλπους της Εκκλησίας που εκπορεύονται από «μνηστήρες του Μητροπολιτικού Θρόνου».

Πάντως από πλευράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας επιβάλλεται να υπάρξει ξεκάθαρη ανακοίνωση για την COVID-19 αναφορικά και με τα μέτρα προστασίας αλλά και για την στήριξη του εμβολιασμού, χωρίς μισόλογα και αστερίσκους.

 

Από ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ της 18ης Ιουλίου 2021