Με ανακοίνωση τύπου από το δήμο Μεσολογγίου γίνεται γνωστό ότι η δημοτική αρχή θα υποβάλει σε δικαστική διερεύνηση πόρισμα, που της παραδόθηκε σχετικά με την οικονομική διαχείριση σε νομικό πρόσωπο του δήμου κατά την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία.

Στην ανακοίνωση τύπου όπως και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου έκανε ενημέρωση ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος δεν αναφέρεται ποιο είναι το νομικό  πρόσωπο και κυρίως, οι  παρατυπίες που παραπέμπουν σε κακοδιαχείριση εντόπισαν, οι ελεγκτές.

Όπως επίσης ερωτήματα δημιουργεί το γεγονός ότι το πόρισμα δεν έχει κοινοποιηθεί στα μέλη του ΔΣ του νομικού προσώπου για να λάβουν γνώση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τύπου από το δήμο Μεσολογγίου:

 

Σε νέα κρούση στις Δικαστικές Αρχές προβαίνει η Δημοτική Αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τα πορίσματα των ελεγκτών.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ως γνωστόν δίνει τεράστια σημασία στα θέματα διαφάνειας και διαχείρισης και αυτό ήταν το προεκλογικό του σύνθημα: Ο έλεγχος και η ανάδειξη όλων των προβληματικών σημείων στην διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ήταν πρωταρχική υπόσχεση η οποία εκπληρώνεται σήμερα και θα συνεχίσει η έρευνα με διαχειριστικούς ελέγχους, όπου υπάρχουν ενδείξεις.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κώστας Λύρος ενημέρωσε ότι το πόρισμα που παραλήφθηκε από ορκωτό ελεγκτή αποτυπώνει πολύ προβληματικές και ανησυχητικές καταστάσεις σε Νομικό Πρόσωπο. «Καταστάσεις που κανένας νοικοκύρης δεν θα ανεχόταν. Που δεν είναι συμβατές με το σωστό τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Η πορεία από εδώ και μπρος είναι μονόδρομος. Θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι οποίες ήδη ερευνούν την υπόθεση», τόνισε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας:

«Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα αντιμετωπίζουν πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που δυσκολεύουν τη δουλειά μας. Όμως υπάρχει ένα σαφές όριο ανάμεσα στα γραφειοκρατικά εμπόδια και στους κανόνες ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, που αγγίζουν τον πυρήνα της νομιμότητας. Σε αυτά τα θέματα δεν κάνουμε εκπτώσεις.

Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, όπως το υποσχεθήκαμε, όταν ζητήσαμε την ψήφο των συνδημοτών μας. Με διαφάνεια και επώνυμα, όχι με ανώνυμες καταγγελίες πίσω από μάσκες!».