Αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης, και συγκεκριμένα σε μπουζούκια και κλαμπ θα επιφέρει η νέα κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, εντός της ημέρας και που θα καθορίζει το κανονιστικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με χωρητικότητα 85% και φυσικά μόνο για καθήμενους.

Όσον αφορά στην εστίαση όπου οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Δηλαδή, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης θα ελέγχουν ταυτότητα ή διαβατήριο εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Παράλληλα, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για όσους τίθενται σε αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, και το διάστημα ισχύος της αναστολής.

Τέλος, θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.

 

Πηγή: iefimerida.gr