Ολοκληρώνεται η σύνταξη των όρων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα προκηρύξει ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την ανάπλαση – ανάδειξη της περιοχή του Κήπου των Ηρώων, του Παλαιού Νοσοκομείου και του Τρικούπειου.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου οι υπεύθυνοι του μελετητικού γραφείου που έχουν αναλάβει την εκπόνηση των όρων του διαγωνισμού παρουσίασαν την εξέλιξη του έργου που έχουν αναλάβει και το οποίο θα παρουσιαστεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στις 6:00 μμ..

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και πολίτες προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις ή παρατηρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου: 

Το εμβληματικότερο ίσως έργο για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ξεκινά! Είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του χώρου όπου βρίσκεται η καρδιά της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Ο σχεδιασμός όμως ενός τόσο σημαντικού έργου για τον τόπο μας πρέπει να συμπεριλάβει τις επιθυμίες και το όραμα όλων μας, διότι αποτελεί κοινό πόθο και ιστορική παρακαταθήκη.

Στα πλαίσια του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών που ξεκινά το επόμενο διάστημα με αντικείμενο την ανάπλαση των ιστορικών μνημείων πέριξ του Κήπου των Ηρώων, της Πύλης και των εμβληματικών κτιρίων που περικλείει το Τείχος της Ιερής μας Πόλης καλούνται όλοι οι φορείς και κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος στην διαβούλευση που ξεκινάει γι’ αυτό το σκοπό.

Όλοι μαζί συνδιαμορφώνουμε το Μεσολόγγι του μέλλοντος!

 

Συμμετέχετε στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης την Παρασκευή 28 Μαϊου 2021 και ώρα 18:00 ακολουθώντας το παρακάτω λινκ:

https://municipalityofsacredtownofmessolonghi.my.webex.com/municipalityofsacredtownofmessolonghi.my/j.php?MTID=m52f80e6c9ed521610a8a331944230884