Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα η περιοχή του Μεσολογγίου βρίσκεται στη “δίνη” της COVID-19 καθώς δεν όχι μόνο δεν καταγράφεται μείωση των νέων κρουσμάτων αλλά πλέον αυξάνονται και οι νοσηλείες.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αυτή την στιγμή 27 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της πόλης και ήδη, λόγω της πληρότητας στην κλινική COVID  έχουν γίνει έξι (6) διακομιδές ασθενών σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Αναφορικά με τα νέα κρούσματα η αφετηρία για τον αριθμό των νέων μολύνσεων που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ για την περιοχή του Μεσολογγίου θα είναι 59 νέα κρούσματα τα οποία και επιβεβαιώθηκαν ανάμεσα στα 157 δείγματα που είχαν σταλεί για έλεγχο από το νοσοκομείο προχθές. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Ταυτόχρονα όμως μεγάλα προβλήματα πλέον καταγράφονται και στην οικονομική ζωή της πόλης, καθώς λόγω της έξαρσης της επιδημίας έχει μειωθεί δραματικά η κίνηση, με τον κλάδο της εστίασης να δέχεται καίριο πλήγμα.

Επίσης η εβδομάδα αυτή είναι χαμένη για την μαθητική κοινότητα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς η προσέλευση των μαθητών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια είναι μηδαμινή… 

Κατά συνέπεια, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ εκπέμπει ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ SOS… και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις…