Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι εξηγούν με την ακόλουθη ανακοίνωση τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετάσχουν στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου: 

“Για μία ακόμη φορά βιώσαμε την προσβλητική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου στο πρόσωπο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Αγνοώντας τις επίσημες αποφάσεις που ο ίδιος πρότεινε για την εκπροσώπηση και μόνο των επικεφαλής των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου στην Ιερή Επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, παρακολουθήσαμε για μία ακόμη φορά το επιστέγασμα της έπαρσης που διέπει τη δημοτική αρχή.

Απουσία των εκπροσώπων των Συλλόγων και των Φορέων της πόλης, σεβόμενοι τους υγειονομικούς περιορισμούς της πολιτείας, η δημοτική αρχή επέλεξε την θεσμική εκτροπή και την «πασαρέλα» των συμβούλων της που την απαρτίζουν συνοδεία σε ορισμένες περιπτώσεις συγγενικών προσώπων και φίλων.

Στηλιτεύουμε όχι την προαποφασισμένη και ορθή απουσία μας αλλά την παρουσία των συναδέλφων αγνοώντας το συμβολικό ατόπημα που θα είχε η συγκεκριμένη απόφαση.

Εξάλλου η μνημόνευση και η απόδοση τιμών στους προγόνους μας είναι ιερή προσωπική υπόθεση του καθενός ξεχωριστά και δεν «φυλακίζεται» ούτε από τα ΜΑΤ και το αστυνομοκρατούμενο Ιερό Ταφείο που για πρώτη φορά έζησε το Μεσολόγγι ούτε από την κατάχρηση εξουσίας του κ. Δημάρχου.

Την «εξουσία» του ο κ. Δήμαρχος θα περιμέναμε να την επιδείξει με αυτοθυσία και σθένος όταν παρουσία του οδηγούταν στο αυτόφωρο ο συντοπίτης μας κ. Μανωλάτος Δημήτρης γιατί «καταχράστηκε» τον νόμο σε κατά τα άλλα επίσημη εκδήλωση που συνδιοργανωτής ήταν και ο Δήμος. Αντί της ανάληψης της ευθύνης από  τον Δήμαρχο ο ίδιος επέλεξε την φυγή.

Κύριε Δήμαρχε,

Για την προσβλητική σας στάση και την έλλειψη του απαιτούμενου σεβασμού στο πρόσωπό μας ανακοινώνουμε την απουσία μας από το δημοτικό συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και δυσφορίας για τον τρόπο που επιλέγετε κάθε φορά να διχάζετε και όχι να ενώνετε τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους δημότες, αφού είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι όσοι συμφωνούν μαζί σας είναι χρήσιμοι, οι υπόλοιποι είναι «παρείσακτοι».

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Βασιλείου Σπυρίδων

Διαμαντόπουλος Σπυρίδων

Κοτσόργιος Δημήτρης

Ράπτης Δημήτρης

Τέγας Χρήστος”