Την πρόθεση του δήμου Μεσολογγίου να δημοπρατήσει και άλλους χώρους στο λιμάνι του Μεσολογγίου για δημιουργία καταστημάτων εστίασης ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Κώστας Λύρος.

Η ανακοίνωση έγινε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Νούλας και μάλιστα ο κ. Λύρος έδειξε αποφασισμένος να προβεί στη δημοπράτηση παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν κατά την συνεδρίαση ακόμη και από επιχειρηματίες της εστίασης. (Δείτε από το 1:19:00 του βίντεο το σχετικό απόσπασμα)

Χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε πιθανές εξελίξεις εκτιμούμε ότι με την πρόθεσή του αυτή ο δήμαρχος Μεσολογγίου θα δημιουργήσει μια νέα εστία αντιπαράθεσης.

Αυτή τη φορά με τον κλάδο της εστίασης καθότι είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι οι άδεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν στην περιοχή του λιμανιού έχουν προκαλέσει έναν ετεροβαρή και στρεβλό “ανταγωνισμό” μεταξύ του συνόλου του κλάδου.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι εξαιτίας αυτού του μοντέλου που εφαρμόστηκε και για προφανείς λόγους τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν εντός του αστικού ιστού της πόλης του Μεσολογγίου έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα. Αποτέλεσμα είναι η ερήμωση που εμφανίζει η πόλη τις περισσότερες ημέρες του χρόνου και όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο.

Ταυτόχρονα, όμως, με δεδομένο ότι στο λιμάνι του Μεσολογγίου δραστηριοποιούνται, ήδη, 11 επιχειρήσεις εστίασης το ενδεχόμενο πρόσθεσης ακόμη δυο επιχειρήσεων είναι προφανές ότι “δυναμιτίζει” την βιωσιμότητα και των υφιστάμενων.

Κατά συνέπεια γίνεται σαφές ότι η συγκεκριμένη πρόθεση του δημάρχου Μεσολογγίου μόνο για “μπράβο” δεν αξιολογείται….