Το ζήτημα της ενεργειακής κοινότητας Μεσολογγίου και της στέγασης του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου στην αυριανή έκτακτη συνεδρίασή του.

Μια συνεδρίαση που γίνεται με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης και θα ξεκινήσει στις 8 μμ. με τηλεδιάσκεψη.

Να επισημάνουμε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ  έχει εκφράσει τη διαφωνία της με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων και γενικότερα με τον τρόπο που ακολουθείται για την ενεργειακή αυτονομία των δήμων. 

Ως εκ τούτου, εκ παραδρομής  σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε αναφέρει ότι  “σύσσωμη” η αντιπολίτευση είχε συνυπογράψει το αίτημα για την αυριανή συνεδρίαση. 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1. Λήψη απόφασης για την παράταση παραχώρησης του χώρου στέγασης του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου που βρίσκεται στο 2ο όροφο στο Δημοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Νεοχωρίου (αίτημα υπ’αριθμ. πρωτ. 5624/1.4.2021).

2. Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 18/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε νέα απόφαση «Συμμετοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» (αίτημα υπ’αριθμ. πρωτ. 5835/2.4.2021).

3. Έκφραση πολιτικής βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου περί συμμετοχής των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της ΔΕΥΑΜ στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατόπιν σχετικών συλλογικών αποφάσεων των οργάνων τους (αίτημα υπ’αριθμ. πρωτ. 5835/2.4.2021).