Τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΌ στο κλειστό “Νίκος Γκάλης” του ΟΑΚΑ αντιμετωπίζει σήμερα, στις 8:00μμ.,  ο “Τρικούπης” (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League. Ο αγώνα θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3. 

Το σερί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει φτάσει στις τέσσερις νίκες μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα και η επόμενη υποχρέωση του είναι αυτή του Σαββάτου (27/3, 20:00) απέναντι στο Μεσολόγγι Baxi για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Η νεοφώτιστη ομάδα προέρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες ενώ ηττήθηκε στα οχτώ τελευταία εκτός παιχνίδια της.

 

Η ιστορία

Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, αυτό που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου, το Μεσολόγγι Baxi έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ πριν αυτός φτάσει στην επικράτηση με 73-66. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει στο ματς του πρώτου γύρου 19 πόντους από τον Ιωάννη Παπαπέτρου και 12 από τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Για το Μεσολόγγι Baxi κορυφαίοι ήταν δύο παίκτες που δεν βρίσκονται πια στο δυναμικό του, ο Τζαζμάρ Φέργκιουσον (17π, 4ασ, 3κλ.) και ο Τσαντ Μπράουν (14π, 6ρ.).

 

Τα συν και πλην των δυο ομάδων

 

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

* Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει συμπληρώσει 10 αγώνες με τουλάχιστον μία τάπα.

+ Οι «πράσινοι» προσπέρασαν τη Λάρισα Bread Factory και είναι πλέον η πιο εύστοχη ομάδα στα τρίποντα, αφού εκτελούν με 40,72% έναντι του 40,17% των Θεσσαλών.

– Τα κλεψίματα και τα λάθη είναι οι μοναδικές κατηγορίες στις οποίες ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις των αντίστοιχων λιστών. Με 7,1 κλεψίματα είναι στην 6η ενώ με 14,9 λάθη είναι στην 5η θέση.

Μεσολόγγι Baxi

* Ο Γιουτζίν Λόρενς είχε τουλάχιστον τρεις ασίστ σε καθένα, από τα 11 παιχνίδια που έκανε με το Μεσολόγγι Baxi.

+ Τα δίποντα είναι η κατηγορία στην οποία το Μεσολόγγι Baxi έχει το καλύτερο πλασάρισμα του. Εκτελώντας με 53,8% έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό της Stoiximan Basket League.

– Με επίδοση 72,28 πόντων ανά αγώνα, το Μεσολόγγι Baxi μοιράζεται με το Περιστέρι την τελευταία θέση της λίστας των επιθέσεων του Πρωταθλήματος ενώ είναι η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ριμπάουντ (32,89).