Με επιστολή του στο MessolonghiNews ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Νούλας σχολιάζει τις αναφορές του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου περί “ανίερης συμμαχίας” και “εκτρωματικής απλής αναλογικής”.

Αναλυτικά η επιστολή που μας απέστειλε ο κ. Νούλας:

Μέσα από τις στήλες της φιλόξενης εφημερίδας σας, θα ήθελα να σχολιάσω τα τελευταία γεγονότα του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 12/03/2021 και αυτά που ακολούθησαν.

Δεν θα υπεισέλθω στην επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε υπέρ ή κατά της μίας ή της άλλης άποψης για το Φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΜ και την συμμετοχή του Δήμου στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας.

Άλλωστε, οι απόψεις εκφράστηκαν και καταγράφηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα ήθελα, όμως, να σχολιάσω την εκφρασθείσα και δημοσιευθείσα άποψη του Δημάρχου Κου Λύρου «περί Ανίερης συμμαχίας της αντιπολίτευσης, σε βάρος των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜ» και της «Εκτρωματικής» απλής αναλογικής, την οποία δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε λόγω έλλειψης πολιτικού πολιτισμού.

Οι ως άνω απόψεις του Δημάρχου για εμένα και τον συνδυασμό στον οποίο συμμετέχω «Συμμαχία για το μέλλον» εκτός από άστοχες, είναι άδικες και προσβλητικές για τους εξής λόγους:

 α) Διότι δεν είμασταν αρνητικοί ούτε στην εκλογή του στις συγκεκριμένες Δημοτικές συνθήκες, ούτε στην άσκηση των Δημοτικών του καθηκόντων (με υποβολή θετικών προτάσεων  του επικεφαλής Κου Σκαρμούτσου).

β) Ως προς την απλή αναλογική να επισημάνω ότι οι παθογένειες και τα δεκάδες προβλήματα (αυθαιρεσίες, φαινόμενα διασπάθησης δημοτικού χρήματος και διαφθοράς κ.λ.π.) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,τα οποία συνεχώς επικαλείται ο Κος Δήμαρχος – και ορθώς -, δεν είναι δημιουργήματα της «Εκτρωματικής» απλής αναλογικής, αλλά του προηγούμενου εκλογικού συστήματος ,της ενισχυμένης, την οποία όπως προκύπτει μάλλον αναπολεί ο Κος Λύρος.

Τέλος, στα περί πολιτικού πολιτισμού, θεωρώ ότι δεν χρήζουν σχολιασμού και ελέχθησαν καθ΄ υπερβολήν.

Με ευχαριστίες για την φιλοξενία

Παναγιώτης Κων/νου Νούλας   

Ι. Π. Μεσολογγίου 13/03/2021                                                                          

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Ι. Π. Μεσολογγίου με τον συνδυασμό «Συμμαχία για το Μέλλον»