Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 87 ετών ο Βασίλης Τσαρούχης, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου.

Ένας από τους πλέον καλοσυνάτους επιχειρηματίες του Μεσολογγίου στο κέντρο της πόλης, με το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ και το απέναντι πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Ενεργό μέλος της «Αησυμιώτικης» οικογένειας και με ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Αφήνει πίσω παρακαταθήκη μια πλούσια και ίσως μοναδική συλλογή εκδόσεων (βιβλία, αφίσες, έντυπα κλπ.) με θέμα την ιστορία του Μεσολογγίου σε όλες της, τις εκφάνσεις.

Δυστυχώς, η πανδημία δεν θα επιτρέψει να  απευθυνθεί «δια ζώσης», το «ύστατο χαίρε» σε έναν συμπολίτη μας που για δεκαετίες, η επαγγελματική και κοινωνική του παρουσία υπήρξε θετικά συνυφασμένη με γενιές της πόλης.

Ανεξίτηλη θα μείνει η φράση του, ως «Καπετάνιος» κόβοντας την Βασιλόπιτα της Αησυμιώτικης παρέας του πριν δυο χρόνια: «Αγάπη και ομόνοια. Μόνο αυτά. Κι όλα έρχονται…»  Μια φράση απόφθεγμα της 50χρονης και πλέον επαγγελματικής και κοινωνικής του διαδρομής στο Μεσολόγγι.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα αγαπημένα του παιδιά Λένα, Νίκο και Σοφία, στα λατρεμένα, σαν παιδιά του,  εγγόνια και δισέγγονά του Θοδωρή, Δήμητρα, Νίκο. Βασίλη, Μαριαλένα και Θεμιστοκλή.

Καλό ταξίδι Κυρ Βασίλη…