ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 3ης Μαρτίου 2021

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπής για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια αλλοδαπή γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε τρία άτομα, σερβίροντάς τους αλκοολούχα ποτά.

Στην ιδιοκτήτρια επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ, ενώ στους τρεις θαμώνες διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στον καθένα για άσκοπη μετακίνηση.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για ληστεία

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη σε οικία ημεδαπής γυναίκας και με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (187,50) ευρώ, έναν χρυσό σταυρό και μία χρυσή εικόνα, συνολικής αξίας (530) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι προχθές το απόγευμα μετέβη σε οικία ημεδαπού σε χωριό του Μεσολογγίου και με την μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ένα μπουφάν και έγγραφα.

 

Σχηματισμός δικογραφίας εις βάρος άγνωστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη.
Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης αυτοκινήτου και με το πρόσχημα προκαταβολής του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ για την αγορά του οχήματος, ο δράστης έπεισε τον παθόντα να του δώσει τους κωδικούς πρόσβασής του σε διαδικτυακή εφαρμογή, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση και να προβεί σε αλλαγή των κωδικών του παθόντα, μεταφέροντας το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ από λογαριασμό του παθόντα, σε άλλο λογαριασμό, τα οποία αφαίρεσε.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.