ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 28ης Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Εξιχνίαση απάτης μέσω του διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου.
Πιο συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, διότι τον Απρίλιο του 2020 είχαν αναρτήσει σε σελίδα μέσου κοινωνική δικτύωσης ψευδή αγγελία πώλησης πολυτελών κινητών τηλεφώνων, με αποτέλεσμα να πεισθεί ένας πολίτης και να τους καταβάλει 1500 ευρώ για την αγορά των τηλεφώνων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη που συνεργούς του, που αναζητούνται, την ίδια ημέρα τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαΐα, αφαίρεσαν μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα, στο οποίο είχε ανασταλεί η λειτουργία του.
Επιπλέον, από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε πελάτες που παρέμεναν στον χώρο του καταστήματος.
Επιπλέον, από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, καθώς και πρόστιμα 300 ευρώ σε κάθε έναν από τους πελάτες.