Δεν υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου κατά την αποψινή του συνεδρίαση, την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος για επανίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας έτσι όπως κατατέθηκε στην συνεδρίαση από τον βουλευτή, Κώστα Καραγκούνη, αλλά και από τον βουλευτή, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. 

Το σώμα ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος που θα έχει ως βάση την διεκδίκηση περισσοτέρων τμημάτων στο campus του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι, με ταυτόχρονη ενίσχυσή τους με εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Επίσης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή με την συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών φορέων για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προφανώς, με την τελική απόφαση το σώμα απέρριψε την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για την αναδιάρθρωση των τμημάτων της Γεωπονικής του Σχολής, στην Αιτωλοακαρνανία. 

Η τελική απόφαση ουσιαστικά είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την πρόταση που κατέθεσε ως βάση προχθές σε ανάλογη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ). Μια πρόταση που κατά την συνεδρίαση υπερθεμάτισε κάνοντας ονομαστική αναφορά ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ», Παντελής Σκαρμούτσος.

Για να είμαστε ακριβείς όταν λέμε απόφαση δεν εννοούμε κάποιο συγκεκριμένο ψήφισμα που υιοθέτησε το σώμα αλλά τα συμπεράσματα της συζήτησης έτσι όπως αυτά συνοψίστηκαν από τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο.

Μιας και δεν υπήρξε κάποια ψηφοφορία…