ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 20ης Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία προσποιούμενη οικονομική σύμβουλο εταιρείας, έπεισε γυναίκα στην Πάτρα να συνεργαστούν με σκοπό την επένδυση των χρημάτων της, ζητώντας της να καταθέσει το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, ως αρχικό ποσό επένδυσης και στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.

Η παθούσα πείστηκε από τα λεγόμενα της δράστιδας και εγκατέστησε στον υπολογιστή της εφαρμογή, με αποτέλεσμα η δράστιδα, να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτόν και να πραγματοποιήσει μεταφορά του χρηματικού ποσού των (5.000) ευρώ, από λογαριασμό της παθούσας, σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

 

Σύλληψη τεσσάρων ανήλικων για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 17, 17, 16 και 14 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αλουμίνια και σίδερα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :
• (43,1) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένα σε πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες
• μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ και
• ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου Αντιρρίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι αφαίρεσε από υπεραγορά τροφίμων προϊόντα.
Η δράστιδα έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς που μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού.