Σε υψηλούς τόνους είναι η απάντηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Σπύρου Διαμαντόπουλου στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο στην  “επίθεση” που δέχτηκε για την στάση του στην ψηφοφορία για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ).

Στη δήλωσή του ο κ. Διαμαντόπουλος τονίζει:

“Κάθε προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου και της καθαρής πορείας που έχω στα κοινά επί επτά συναπτά έτη θα πέσει στο κενό.

Κάθε προσπάθεια να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη για τη προχθεσινή πολιτική σας ήττα εμπλέκοντας το πρόσωπό μου σε δήθεν συμπορεύσεις με συνδυασμούς που ο ίδιος έχω απορρίψει στο παρελθόν επίσης θα πέσει στο κενό και ο χρόνος ως «δικαστής» θα με δικαιώσει. Αντίθετα, εσάς και την απαράδεκτη πολιτική σας, που συναγωνίζεται σε μετριότητα και έλλειμμα την προηγούμενη δημοτική αρχή θα σας δικάσει σε πολιτική απομόνωση.

Έχω συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες είναι δημοσιευμένες. Θέσεις για την πόλη μας, το Δήμο μας και για το πού πρέπει να στοχεύσουμε κατά τη γνώμη μου.

Δείχνετε εμπάθεια στο πρόσωπό μου και αρχίζω να πιστεύω ότι ίσως όλα να ήταν προσχεδιασμένα. Πήρατε αυτό που θέλατε προεκλογικά και μετά θεωρήσατε ότι θα πορευτείτε μόνος. Φροντίζετε δε, από καιρό σε καιρό να επιτίθεστε εναντίον μου. Ο πραγματικός εχθρός κε Δήμαρχε είναι τα προβλήματα των δημοτών αλλά εκεί είμαστε ακόμα στο «θα δούμε». Και αυτά τα αντιμετωπίζετε με αλαζονεία και αυταρχισμό. Όπως και τους υπαλλήλους μας, που τους θέλετε εργάτες και όχι συνεργάτες.

Ο μοναρχικός τρόπος διοίκησης που έχετε επιλέξει μας οδήγησε σε αυτή την τεράστια καθυστέρηση όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου. Εάν είχατε διάθεση συναίνεσης θα είχατε ενσωματώσει προτάσεις στη δική σας και θα πετυχαίνατε ευρύτερη πλειοψηφία. Οι μονάρχες όμως δε συζητάνε, επιβάλλουν ή ηττώνται. Ενώ η όποια προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών σας ήταν μία τραγική επιλογή ( ακόμη μία )  με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Θα είμαι εδώ να επιβραβεύω κάθε βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά θα είμαι επίσης παρών να στηλιτεύσω τα κακώς κείμενα και να αποδοκιμάσω τις πολιτικές που φέρνουν στασιμότητα αλλά και τις προσωπικές επιθέσεις σε προσωπικά δεδομένα που πρώτος έχω γευτεί στο παρελθόν. Ντροπή σας που έχετε το θράσος να με απειλείται κιόλας εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Καταδικάζω κάθε απρεπή συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται. Αυτές πληγώνουν περισσότερο τον τόπο και λιγότερο τους πρωταγωνιστές. Εσείς, που περίσσεια αμετροέπεια, ερμηνεύετε την ψήφο αποδοκιμασίας μου ως ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, το μόνο που πετυχαίνετε είναι αποδεικνύετε ότι είστε ίδιοι. Σας προκαλώ, δημοσιεύστε τώρα την τοποθέτησή μου.

Θα περίμενα δε, τον κο Πρόεδρο, να καταδικάσει και εκείνος με τη σειρά του τις απαράδεκτες επιθέσεις του Δημάρχου στο πρόσωπό μου το περασμένο καλοκαίρι. Δεν το έκανε. Παρόλο που ο ίδιος σε κάθε συνεδρίαση τονίζει την αναγκαιότητα για ευγένεια και ήθος. Γιατί αυτά δεν συμφέρουν τη δημοτική αρχή να τα μαθαίνει ο κόσμος.

Κύριε Δήμαρχε, επιλέξατε να πορευτείτε με τις προσωπικές σας αποφάσεις και μόνο ενώ είναι ορατό πλέον σε όλο το Δήμο ότι δεν ακούτε ούτε εμπιστεύεστε κανέναν. Αποφάσεις που δεν δικαιώνουν την μέχρι τώρα πορεία σας.

Αντί να σας ανησυχεί αυτό και τα τόσα κρίσιμα θέματα που διακυβεύονται για το Δήμο μας, ασχολείστε με κουτσομπολιά, με μέσα κοινωνικής δικτύωσης και..με προσωπικές βεντέτες ενώ εντέχνως προσπαθείτε να με τοποθετήσετε ανάμεσα.

Θα αποτύχετε οικτρά. 

 

ΥΓ. Το τεχνικό πρόγραμμα είναι ένα μεταβαλλόμενο πρόγραμμα. Αλλάζει κάθε μήνα και ανάλογα με τις χρηματοδοτήσεις που τρέχουν. Αυτό δεν εμποδίζει κάποιον που έχει σχεδιασμό και όραμα να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μελέτες για να κάνει τις αντίστοιχες δημοπρασίες. Για όσους γνωρίζουν από Δημόσια Διοίκηση το τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους εκτελείται στην καλύτερη περίπτωση το β΄ εξάμηνο κάθε έτους. Εσείς βέβαια από το περσινό τεχνικό πρόγραμμα δεν ξεκινήσατε κανένα έργο. Καμία δικαιολογία δεν έχετε, «σπάσατε» πανελλήνιο ρεκόρ.

Αναστατώσατε την κοινή γνώμη για να καλύψετε τη δική σας επιλογή να μην συμπεριλάβετε το Δεκέμβρη την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης, ως οφείλατε, για να «παίξετε» πολιτικά παιχνίδια, αυτά που δήθεν θα απομακρύνατε από τον τόπο μας.  Έχετε «καταφέρει» τους συμμάχους μας να δυσφορούν με τις επιλογές σας. Αυτή είναι η αλήθεια.”