ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 19ης Ιανουαρίου 2021

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συνελήφθη άνδρας στην Πάτρα για διάπραξη κλοπών οχημάτων

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δέκα περιπτώσεις

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφαίρεσε ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια, ένα GPS αξίας (350) ευρώ και ένα ζευγάρι ακουστικά.

Κατά την διάπραξη της διάρρηξης ο δράστης έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθη άμεσα.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (62) ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης, είχε διαπράξει από 15-1-2021 έως 18-1-2021 ακόμη εννέα κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τροχόσπιτο στην Πάτρα, (εκ των οποίων πέντε τετελεσμένες και τέσσερις απόπειρες) αφαιρώντας τα εξής :

  • (34) ευρώ,
  • διάφορα εργαλεία,
  • δύο μικρές τηλεοράσεις,
  • έγγραφα,
  • διάφορα κλειδιά,
  • ένα ζευγάρι γάντια και
  • έναν μεταλλικό σταυρό

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι μετέβη σε υπεραγορά τροφίμων και αφαίρεσε από τις προθήκες τέσσερις φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας (71) ευρώ.

Η δράστιδα έγινε αντιληπτή από τον υπεύθυνο ασφαλείας του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη με υπολογιστή

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος υπέκλεψε κωδικούς εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης συγγενικού προσώπου γυναίκας – παθούσας, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί της μέσω της ίδιας εφαρμογής και της απέσπασε κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, με τους οποίους πραγματοποίησε συναλλαγές σε διάφορες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους (625) ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεσποζομένων κι αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία φιλοζωικού σωματείου, διατηρεί σε οικόπεδο (20) σκυλιά, για τα όποια δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ανήλικοι, ηλικίας 13 και 11 ετών, διότι μετέβησαν σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς τροφίμων και αφαίρεσαν από ηλικιωμένο ημεδαπό άνδρα (85) ευρώ.