ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 18ης Ιανουαρίου 2021

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προσποιούμενοι ιατρό και λογιστή επικοινώνησαν με ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου και ζήτησαν ένα δωμάτιο για πολυήμερη διαμονή.

Στη συνέχεια οι δράστες της είπαν ψευδώς θα πληρώσουν μέσω web – banking, το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και καθοδηγώντας την παθούσα, ως προς την χρήση ηλεκτρονικής τραπεζικής εφαρμογής, της αφαίρεσαν 4.035 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της, τα οποία μετέφεραν σε λογαριασμό τρίτου.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

Σύλληψη ημεδαπού στην Ιόνια Οδό για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου- Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί,   διότι σε τροχονομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη Χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, σταμάτησαν για έλεγχο δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ημεδαπός και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας μετέφερε τους τέσσερις αλλοδαπούς από τα Ιωάννινα στο Αντίρριο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο  μεταφοράς των μη νόμιμων αλλοδαπών.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα σε χωριό του Αγρινίου και με το πρόσχημα αγοράς λιπασμάτων, του απέσπασε μέσω της τραπεζικής εφαρμογής, (9.150) ευρώ, τα οποία μετέφερε σε λογαριασμό τρίτου.