Ο τ. γενικός γραμματέας του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σχολιάζοντας στο Facebook το ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει στο Messolonghinews σχετικά με την λεκτική αντιπαράθεση του δημάρχου Μεσολογγίου με πολίτη έξω από το ΔΑΚ της πόλης αλλά και την απόφαση του δήμου να κλείσει το ΔΑΚ για το κοινό την περασμένη Κυριακή 10/1 σημειώνει:

“«Εἰρήνη ὑμῖν»! Οι αθλητικοί χώροι πρέπει να είναι ανοικτοί σε όλο το δήμο. Το επεισόδιο το καταδικάζω και με κάνει να νιώσω λύπη. Ο Δήμαρχος είναι θεσμός και με βάση αυτό πρέπει να υπάρχει σεβασμός ανεξάρτητα το πρόσωπο.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι δημότες θα πρέπει να είναι βουβοί σε όσα συμβαίνουν. Από την άλλη βέβαια απαράδεκτο είναι ένας θεσμός να απειλεί με μηνύσεις δημότες γιατί απλά θέλουν να αθληθούν.

Υπάρχουν βέβαια και ερωτήματα που προκύπτουν από την  ανάρτηση.

Συγκεκριμένα:

1) Το χαρτί που έχεις φωτογραφία ως ανακοίνωση είναι απαράδεκτο και θα μπορούσε ο καθένας να το τυπώσει στον εκτυπωτή του και να το κολλήσει οπουδήποτε.(δεν υπάρχει επίκληση σε απόφαση αλλά ούτε καν ο συντάκτης ή υπογράφων)

2) απόφαση αρμοδίου οργάνου εγώ δε γνωρίζω να υπάρχει, αν υπάρχει συμπλήρωσέ τη στο κείμενο σου. Αρκεί βέβαια η ανάρτηση στη διαύγεια να είναι πριν την περασμένη Κυριακή. Δε είδα δε πουθενά ούτε καν μια ανακοίνωση στα μέσα

3) Αυτά που γράφεις περί θερμομέτρησης και καταγραφής θέλω να μου πεις αν συνέβησαν(τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή) σε σένα ή στα είπανε γιατί σε μένα ή σε κανένα γνωστό μου δεν έχει συμβεί. Κι αν ακόμη συμβαίνουν είναι απαράδεκτα όταν συζητάμε για ανοικτό χώρο. Γιατί στην ίδια λογική έπρεπε και στις πλατείες και στην Τουρλίδα και στο λιμάνι κλπ. Άλλωστε η οδηγία της ΓΓΑ δε γράφει κάτι τέτοιο

4) Γιατί επιλεκτικά όλα αυτά συμβαίνουν στο ΔΑΚ Μεσολογγίου; Αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχουν στο Αιτωλικό, Νεοχώρι(2), Κατοχή, Λεσίνι, Πεντάλοφο, Γουριά, Ευηνοχώρι, Άγιο Θωμά, κλπ . Και μη μου πεις ότι μπήκαν παντού ανακοινώσεις και κλείστηκαν οι χώροι;

Οι αθλητικοί χώροι επιβάλλεται να είναι ανοικτοί σε μια εποχή που εκτός από τον κορονοϊό έχουν αρχίσει να απασχολούν τους πάντες οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των ανθρώπων και σ ‘ αυτό ο Αθλητισμός είναι μιας πρώτης τάξεως “φάρμακο” ή διέξοδος.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω καλοπροαίρετα και ως χρήστης των χώρων και εγώ όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Οι ιθύνοντες βέβαια θα ήταν καλό να ψάξουν γιατί τα φώτα στα δύο κλειστά γυμναστήρια ήταν συχνά ανοικτά.

Και καλά στο μεγάλο, κάνει η ομάδα μας προπόνηση (εννοώ το Χαρίλαο Τρικούπη στο μπάσκετ) άρα πολύ σωστά.

Στο μικρό ή αίθουσα “Βισβίκη” τα είχαν ξεχάσει ανοικτά ή κάτι άλλο συνέβαινε;”