«Από τότε που ένας άνεμος μου εναντιώθηκε, έμαθα να παλεύω με όλους τους ανέμους» Οδ. Ελύτης

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, επιλέχτηκε να συμμετέχει και να εκπονήσει ένα ακόμη πρόγραμμα Erasmus+, στο οποίο συμμετέχουν μόνο πέντε σχολεία από όλη την Ελλάδα και είκοσι πέντε συνολικά, από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Επιπλέον, το σχολείο μας συμμετέχει στο δίκτυο σχολείων της UNESCO για την διατήρηση, προστασία και διάδοση  της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε, θα αναδείξει πολιτιστικά, ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία του τόπου μας, προβάλλοντάς τον  όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας, συνεχίζουν το αέναο ταξίδι της γνώσης, της εξέλιξης, της δράσης και της προόδου, αναδεικνύοντας και υιοθετώντας καλές πρακτικές, αποδεικνύοντας πως καμία δυσκολία δεν θα μας εμποδίσει από το να αναδείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό!

Με την παραπάνω ανακοίνωση η διευθύντρια του 6ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, Φωτεινή Ντάνου γνωστοποιεί την συμμετοχή του σχολείου σε σημαντικές διεθνείς δράσεις εξωστρέφειας που εκ των πραγμάτων διευρύνουν τους μαθησιακούς ορίζοντες των μαθητών και ταυτόχρονα συμβάλουν στην ανάδειξη των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.