Ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με την συζήτησης της πρότασης που κατέθεσε ο συνδυασμός «ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΌΟΔΟ» για χρηματοδότηση από πλευράς περιφέρειας μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων που επλήγησαν από την COVID19.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι από πλευράς περιφερειακής αρχής «κυριολεκτικά» μόλις γνωστοποιήθηκε η πρόταση από πλευράς της παράταξης Κατσιφάρα υπήρξε διαρροή ότι από μέρες πριν, είχε υπάρξει ικανοποίηση από πλευράς υπουργείου σχετικού αιτήματος που είχε υποβληθεί από τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη.

Μάλιστα γίνεται λόγος για έγκριση ποσού ακριβώς ίδιου με αυτό που πρότεινε ο κ. Κατσιφάρας.

Συνεπώς δυο πράγματα συνέβησαν ή ο κ. Κατσιφάρας θέλησε θα «δρέψει δάφνες» έχοντας εσωτερική πληροφόρηση ή ο κ. Φαρμάκης έτρεξε «100σταρι» για να μην εκτεθεί.

Το τι πραγματικά συνέβη αναμένεται να αποσαφηνιστεί στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Γεγονός είναι πάντως ότι από τις αρχές του χρόνου θα τρέξει πρόγραμμα ενίσχυσης 20εκ.€ για να στηριχθούν πληγέντες από την πανδημία.

 

Δημοσιεύτηκε στα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ της 20ης Δεκεμβρίου 2020