Αθώος κρίθηκε από το αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου ο ιδιοκτήτης καφενείου στην Κατοχή Μεσολογγίου που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της COVID-19.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε την επιχείρησή του, καθώς στο κατάστημα ήταν γύρω στους 10 θαμώνες που παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο.

Στους θαμώνες επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων, ενώ για τον ιδιοκτήτη του καφενείου ακολούθησε σύλληψη και κράτηση στο ΑΤ Μεσολογγίου από όπου αφέθηκε ελεύθερος χθες αργά το βράδυ μετά την προσαγωγή του στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου, την απαγγελία κατηγορίας και την παραπομπή του σε δίκη για σήμερα το μεσημέρι.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία κατά την οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Γιάννη Αθανασίου  “η έδρα έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο καθώς στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράβαση που βεβαιώθηκε στον ιδιοκτήτη του καφενείου προβλέπονται μόνο διοικητικές κυρώσεις (σ.σ. επιβολή χρηματικού προστίμου) και όχι ποινικές κυρώσεις.”

Ανεξάρτητα πάντως της ετυμηγορίας του δικαστηρίου το Σαββατοκύριακο θα μείνει αξέχαστο για τον ιδιοκτήτη του καφενείου αφενός για την χρηματική ποινή που θα καταβάλει και αφετέρου για τη “διανυκτέρευσή” του στο ΑΤ Μεσολογγίου…