Με ανοιχτή τους επιστολή οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” του δήμου Μεσολογγίου περιγράφουν το ζοφερό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθώς όπως τονίζουν αφενός εδώ και τρεις μήνες είναι απλήρωτοι και αφετέρου υπογραμμίζουν την ακαταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζεται η δομή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έχει “κοπεί” το τηλέφωνο στη δομή που είναι αυτό της “γραμμής στήριξης για την COVID-19”!!! 

 

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων είναι η ακόλουθη:

 

“Όπως ήδη γνωρίζετε το προσωπικό του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι όπως και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας έτσι και τώρα, στέκεται δίπλα στους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες και σε όποιο δημότη χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Καθημερινά όμως εκτός της απειλής του ίδιου του ιού, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με άλλα προβλήματα κυρίως εσωτερικά και διοικητικά.

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κατάλληλη κτηριακή υποδομή ενώ το κτίριο που ήδη στεγαζόμαστε είναι εντελώς ακατάλληλο.

Στερούμαστε τον βασικό εξοπλισμό (υπολογιστές εκτυπωτές fax) ενώ εδώ και μία ημέρα δεν υπάρχει ούτε τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας λόγω οφειλών, αν και έχει δοθεί στα μέσα ως γραμμή στήριξης των πολιτών.

Παραμένουμε για ακόμη μία φορά απλήρωτοι για τρεις συνεχόμενους μήνες ενώ οποιαδήποτε κίνηση από μέρους της επιχείρησης αλλά και της φιλότιμης προσπάθειας του αντιδημάρχου κ Σπυρίδων Βασιλείου, τον οποίο ευχαριστούμε για τη στήριξη, προκειμένου να πληρωθεί ο Σεπτέμβριος έχει πέσει στο κενό λόγω υπέρογκων οφειλών στο ΙΚΑ.

Επίσης αν και ζητήθηκαν από την ΕΕΤΑΑ τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της περιόδου από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο του 2020, το διοικητικό προσωπικό της επιχείρησής μας ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να τα στείλουν άμεσα παρά μόνο μετά τον ορισμό του νέου προέδρου, ενώ τη ίδια στιγμή παραμένει νόμιμος εκπρόσωπος ο κύριος Δημήτριος Ράπτης.

Για άλλη μία φορά γινόμαστε έρμαιο πολιτικών διαφορών, με αποτέλεσμα 24 οικογένειες να ζουν με τον κίνδυνο να μείνουν Εν Όψει εορτών απλήρωτοι, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε ο ορισμός νέου προέδρου είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.

Εμείς όμως ούτε χρόνο έχουμε ούτε και αντοχές αλλά και η ΕΕΤΑΑ από τη μεριά της, σε καμία περίπτωση δεν θα περιμένει το δικό μας το φορέα.

Και ενώ από τη μία προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο έργο μας, από την άλλη ερχόμαστε αντιμέτωποι και τις με ψευδείς δηλώσεις και ανακρίβειες του αντιπροέδρου της επιχείρησης, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του, ανέφερε ότι λάμβαναν έξοδα μετακίνησης και τα 24 άτομα του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι που ούτε όχημα έχουν αλλά ούτε καν δίπλωμα οδήγησης.

Την επόμενη φορά πού οποιοδήποτε άτομο εκ της διοίκησης θα αναφερθεί σε χρήματα εργαζομένων, θα πρέπει να ενημερώνεται καλύτερα και με ακριβη στοιχεία, πριν προβεί σε “βαρύγδουπες” δηλώσεις.

Σταματήστε να μας βάζετε ανάμεσα στις πολιτικές διαφορές σας και πληρώστε μας άμεσα.

Όπως είχαμε πει και σε προηγούμενη επιστολή μας σας θέλουμε δίπλα μας, αλλά μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι σας έχουμε απέναντί μας.”